Trainingsvormen

Muziek tijdens het hardlopen

hardlopen met muziek

Lekker muziekje bij het lopen

Hardlopen met muziek

 

Sommige mensen lopen liever zonder enige vorm van entertainment en vinden het lopen op zich al vermakend genoeg. Anderen hebben meer een richtlijn nodig of vinden het gewoon lekker om met muziek te lopen. Maar muziek tijdens het hardlopen kan meer bieden dan slechts een lekkere beat in je oren tijdens het lopen. Het kan namelijk ook een leidende functie hebben. De beat van de muziek kan precies de maat zijn waarop je moet lopen om in het goede tempo te zitten.

Tegenwoordig bestaat er zelfs een speciaal programma met een loopschema dat gebaseerd is op de beat van de muziek. De muziek begint met een redelijk traag ritme, en bouwt zich met elke training langzaam op. De bedoeling is dat je op de beat loopt en elke week een stuk verder en sneller loopt. De maat houdt je ook in het juiste tempo, zodat je niet te snel zult gaan lopen en jezelf veel te moe maakt. Bovendien is het systeem zo ontworpen dat je het hardlopen afwisselt met wandelen. Op deze manier kun je op een goede manier je conditie opbouwen.

Hardlopen met muziek werkt vrij simpel. Op internet is een cursus te downloaden zodat je het kunt proberen. Het enige wat je hoeft te doen, is de cursus downloaden en op je mp3-speler of iPod zetten. Daarna kun je gelijk met de eerste training beginnen. Is de beat voor jouw gevoel te langzaam, dan kun je een latere les proberen. Ook een keer een training missen is geen groot probleem, je kunt dan gewoon de vorige training nog een keer doen. Als je misschien ziek geweest bent, kan het verstandig zijn om een training eerder nog eens te doen en het vanaf daar weer op te pakken.

Hardlopen met muziek is dus een eenvoudige, maar leuke en interactieve manier om te beginnen met hardlopen en langzaam op te bouwen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *