Soorten

soorten boards

Stijlen

Er zijn verschillende stijlen van snowboarden. Voor elke stijl is er een ander type board ontwikkeld. De freeride boards worden in de verhuur verreweg het meest gebruikt.

Vormen

Freestyle

Dit is een kort boardje dat heel geschikt is als je veel tijd in de halfpipe of het funpark wilt doorbrengen, dus je vooral richt op het springen en is uitermate geschikt om zowel gewoon als ook switch te rijden. Door de symmetrische vorm van het board is rijden in alle verschillende richtingen even goed mogelijk.

Freeride

Dit is een iets langer en minder getailleerd allround board voor als je naast het springen ook lekker wilt kunnen cruisen op/naast de piste. Dit type board is ontwikkeld voor allround gebruik en zal dus meestal ook in verhuur gebruikt worden.

Race/Carve

Dit is een lang en erg getailleerd board (in combinatie met hardboots) voor als je je richt op pure snelheid en extreem carven op de piste.

Technieken

Leren snowboarden

bindingen_vastmaken

bindingen_vastmaken

Snowboarden is bij verre na niet de makkelijkste sport om te leren. Het is geen sport die je jezelf snel kunt leren en daarom is het verstandig om voordat je op wintersport gaat snowboardles te nemen. Vrijwel alle indoor-skihallen in Nederland bieden lessen aan. Als je na deze lessen zelf regelmatig gaat oefenen, zul je het snowboarden snel onder de knie krijgen want vergeet niet: oefening baart kunst! We geven je alvast een beetje uitleg, zodat de praktijk je straks misschien wat beter afgaat. Lees verder

Technieken

De basistechnieken van het snowboarden

Basistechniek snowboarden

handstand_snowboarder

handstand_snowboarder

Snowboarders verplaatsen hun gewicht van hun hielen naar hun tenen. Terwijl ze dat doen verplaatsen ze het gewicht van de ene naar de andere kant van de board. Dit in tegenstelling tot skiërs die hun gewicht van de ene naar de andere ski verplaatsen.  Lees verder