1. Home
 2. Algemeen
 3. Vibroshaper Review – Werkt hij écht, of niet? (incl. Ervaringen)
vibroshaper review

Vibroshaper Review – Werkt hij écht, of niet? (incl. Ervaringen)

Met het fitnessapparaat VibroShaper heb je een effectieve workout voor je hele lichaam. Dankzij de oscillatie technologie dringen multidimensionale trillingen tot diep in de spieren door en laten ze tot 50 spiersamentrekkingen per seconde toe. Hierdoor versterkt de trilplaat je spieren zonder de gewrichten te overbelasten. Ben je benieuwd naar deze trilplaat? In deze uitgebreide review lees je alles over de Vibroshaper.

Van de geschiedenis tot de technologie achter de trilplaat en van een uitgebreide lijst van voordelen tot ervaringen. Lees snel verder om alles te weten te komen over deze trilplaat!

Wat zijn de voordelen van een Vibroshaper?

Hierbij in het kort de vele voordelen van de Vibroshaper. Later in de review worden deze nog uitgebreid besproken.

 1. Helpt bij het verminderen van lichaamsvet dat vervolgens via het lymfestelsel wordt afgevoerd
 2. Helpt bij afslanken, spijsvertering en ontspanning
 3. Bevordert een goede spijsvertering
 4. Toning van je armen, schouders, dijen, kuiten en taille
 5. Elke sessie combineert een oscillerende massage met milde warmte
 6. Warmteverspreiding om de bloedcirculatie te verbeteren

Wat is een Vibroshaper?

De Vibroshaper is een apparaat dat de lichaamsspieren een snelle vibratietraining geeft door het samentrekken en ontspannen van de spieren te stimuleren door middel van bewegingen. Met behulp van de Vibroshaper worden je spieren één à twee keer per seconde samengetrokken. Als je op de Vibroshaper gaat staan, veroorzaken de bewegingen een automatische reflex spiercontractie van 30-50 keer per seconde. De Vibroshaper belooft je als gebruiker veel tijd te besparen omdat de vibratietraining effectief is en veel spiergroepen tegelijkertijd worden geactiveerd. In slechts 10 minuten zou je van dezelfde resultaten profiteren als je 60 minuten conventionele zware krachttraining zou doen. Het krachtige trilapparaat maakt gebruik van trillingen om verschillende delen van het lichaam af te slanken en te versterken. Het zorgt niet alleen voor toning van verschillende lichaamsdelen, maar het verlicht ook stress en verbetert je algemene gezondheid.

De geschiedenis van vibratietherapie

De geschiedenis van moderne vibratietherapie begon in de jaren zestig in Duitsland. Dr. William Biermann begon te experimenteren met driedimensionale bewegingen voor rompflexie. Zijn gepubliceerde resultaten werden opgemerkt door Dr. Vladimir Nassarov, die een vibratietherapie ontwikkelde door middel van mechanische stimulatie. Dit werd door de Sovjet-Unie geïntroduceerd voor kosmonauten die een ruimtemissie gingen uitvoeren. De Sovjet-Unie ontdekte dat vibratietherapie bot- en spierverlies tijdens ruimtevluchten zou voorkomen. Toen de Sovjet-Unie instortte, verspreidde de de vibratietherapie naar het Westen.

De technologie werd snel overgenomen door de European Space Agency en de NASA. Dankzij de plotselinge beschikbaarheid van deze technologie kwamen er al snel een aantal toestellen op de markt. De grootste doorbraak gebeurde in 1996, toen een door Duitsland ontworpen trilapparaat op de markt kwam. Dit maakte gebruik van een zij-aan-zij wisselende vibratie en veroorzaakte zo verhoogde spierstimulatie, groei en ontwikkeling. Dit apparaatje stond model voor de latere trilapparaten, waaronder de Vibroshaper.

De technologie van vibratiefunctie van de Vibroshaper

De trillingen van de Vibroshaper worden gegenereerd door motoren onder het platform en worden doorgegeven aan de gebruiker. De verschillende frequenties, amplitude en richting waarin de trilplaat beweegt, bepaalt de intensiteit en de resultaten die je behaalt. Tijdens de lichaamstrillingen worden je spiervezels gestimuleerd door het destabiliserende effect wat je krijgt als je op het platform staat.

Om het evenwichtsverlies te herstellen, worden de spiervezels door je hele lichaam gespannen. Afhankelijk van de houding die je op de plaat aanneemt, worden de spiervezels rond de aangetaste gewrichten opgerekt en gestimuleerd. Deze worden opgepikt door je sensorische receptoren in spiervezels die het signaal naar het centrale zenuwstelsel en de hersenen sturen. Van de hersenen worden deze teruggestuurd naar het ruggenmerg, zodat je instinctief je spiervezels door je hele lichaam samentrekt om ze in evenwicht te brengen.

Door de hogere frequentie waarmee deze spiersamentrekkingen plaatsvinden op de trilplaat, worden meer spiervezels geactiveerd dan bij conventionele conditie- of krachttraining, wat de algehele spieractiviteit verhoogt en de tijd die nodig is om resultaten te bereiken verkort.

Maakt de Vibroshaper veel geluid?

Trilplaten werken met vibraties die natuurlijk geluid maken. Het trillingsniveau van de Vibroshaper kan handmatig worden aangepast, waardoor ook het volume wordt verminderd. Bovendien is er bij het laagste trillingsniveau helemaal geen geluid waarneembaar. Het hangt echter af van waar je de trilplaat neerzet. Afhankelijk van het materiaal zorgt deze vibratietrainer voor meer geluid op de vloer.

Als de Vibroshaper op een houten vloer staat, kan het handig zijn om hier een mat of een tapijt onder te leggen om de trillingen die door de vloerplanken gaan te verminderen, hierdoor zal het overlast van geluid ook minimaal zijn.

Hoe werkt de Vibroshaper?

De functie van de Vibroshaper trilplaat is vrij eenvoudig. Je kunt een passieve houding op het platform aannemen, zoals staan of zitten. Maar je kunt ook een actieve houding aannemen, zo kun je bijvoorbeeld push-ups of squats doen. Omdat de frequentie van de Vibroshaper trilplaat bijzonder hoog is, zorgt dit ervoor dat het lichaam gaat trillen, waardoor de spieren samentrekken en strekken. Dit gebeurt zodat het lichaam zijn evenwicht kan bewaren. Dit zijn natuurlijke reflexen die niet kunnen worden gecontroleerd en automatisch plaatsvinden. Afhankelijk van hoe goed je conditie is, pas je zowel de frequentie als de duur aan waarvoor je de trilplaat wilt gebruiken. Het wordt echter afgeraden om meer dan drie keer per week en niet langer dan 15 minuten met de trilplaat te trainen.

Benodigdheden bij trillingstherapie

Je hebt geen speciale apparatuur nodig voor vibratietraining met de Vibroshaper. Een paar sportschoenen en sportkleding  zijn voldoende voor deze trilplaat, net als bij elk ander fitnessapparaat. Sommige mensen trainen liever op blote voeten of dragen sokken tijdens de training met de Vibroshaper. Dit kan er echter toe leiden dat je van het platform afglijdt, zeker wanneer je op een hoge frequentie traint zonder je goed vast te houden. Trainen op blote voeten of het dragen van schoenen met dikke hard zolen kan ook wrijving veroorzaken en de juiste overdracht van trillingen op het lichaam verhinderen.

Waarop moet worden gelet tijdens de vibratietraining?

Ga je trainen met de Vibroshaper, dan zijn er een aantal dingen waar je op moet letten.

 • Neem de juiste houding aan

Om kracht, spiermassa en toning te ontwikkelen, is het belangrijk om een ​​houding aan te nemen die de spiervezels aanspant. Als je bijvoorbeeld een squat doet, moet je je knieën 90 graden gebogen houden. Houd je een verkeerde houding aan, dan kan dit zorgen voor vervelende blessures.

 • Zorg ervoor dat je je spieren niet overbelast

Het is belangrijk dat je je lichaam niet overbelast met vibratietraining. Hoewel dit apparaat bedoeld is voor intensieve training, is het belangrijk dat je je spieren niet belast bij te intensieve of te frequente vibratietraining. Zoals bij elke andere fitnesstraining is het ook belangrijk om je lichaam te ontspannen. Begin niet meer dan drie keer per week met trainen en verhoog de training indien nodig.

Hoe vaak moet je trainen met de Vibroshaper?

Het is aan te raden om drie keer per week te trainen met de Vibroshaper. Heb je slechts tijd voor één training per week, dan is dit ook prima. Alles is natuurlijk beter dan helemaal niet te trainen. Houd er wel rekening mee dat de resultaten hierdoor langzamer zullen verschijnen. Train je drie keer per week met de trilplaat, dan zal dit optimale resultaten geven. Train je meer dan drie keer, dan kun je je lichaam overbelasten, wat voor vervelende blessures kan zorgen.

vibroshaper

Gewicht verliezen en conditietraining met de Vibroshaper

Met de Vibroshaper doe je een training waarbij je op een trilplaat staat. De trillingen van de plaat gaat door naar je lichaam. Hierdoor trekken je spieren tientallen keren per seconde samen. Lichaamstrillingen kunnen enkele voordelen hebben voor je conditie en gezondheid, maar het is niet duidelijk of het net zo goed voor je is als regelmatige lichaamsbeweging. Voorstanders van de Vibroshaper zeggen dat een training van 15 minuten per dag driemaal per week, kan helpen bij diverse dingen, zoals afvallen, vet verbranden, flexibiliteit verbeteren, bloedstroom verbeteren, spierpijn na het sporten verminderen, kracht opbouwen en het stresshormoon cortisol verlagen. Maar uitgebreid onderzoek naar trainen op een trilplaat ontbreekt. Het is nog niet duidelijk of lichaamstrillingen dezelfde gezondheidsvoordelen bieden zoals actieve lichaamsbeweging als rennen, fietsen of zwemmen.

Oefeningen op de trilplaat

Lunges, squats, push-ups en crunches zijn oefeningen die vaak worden uitgevoerd op een trilplaat. Deze oefeningen op een trilplaat vereisen dezelfde vorm van lichaamsbeweging als bij traditionele oefeningen, omdat we te maken hebben met dezelfde principes van het menselijk lichaam, zoals je benen, armen, buik en borst. Om blessures te voorkomen, moet je bij elke oefening je buikspieren aanspannen en je knieën licht gebogen houden.

vrouw aan de lijn

Voor wie is Vibroshaper geschikt?

De Vibroshaper kan door iedereen worden gebruikt, ongeacht de fysieke conditie. Met de juiste frequentie kunnen de meeste spiervezels gelijktijdig worden aangespannen door onbewuste reflexen. Bij conventionele spiertraining is slechts 45% van je spieren betrokken. Tijdens de training op de Vibroshaper zijn al je spieren betrokken. Hierdoor boek je met deze training snellere resultaten. Hiermee kun je je doelen, of het nu gaat om gewichtsverlies of spieropbouw, sneller worden bereikt. Hoewel vibratietraining op een trilplaat de balans en spierkracht bij ouderen kan verbeteren, moet je Vibroshaper niet alleen gebruiken om af te vallen. Integreer krachttraining, cardiotraining en gezonde voeding in je dagelijks leven. Van traditionele Vibroshaper-oefeningen is aangetoond dat ze diverse gezondheidsvoordelen bieden, zoals een verminderd risico op hart- en vaatziekten. Ook professionele atleten trainen regelmatig met een trilplaat. De gewrichten worden namelijk minimaal belast, terwijl de spieren intensief worden getraind, wat ideaal is voor professionele sporters.

De voordelen van de Vibroshaper

De Vibroshaper neemt vele voordelen met zich mee. Hierbij alle voordelen van deze vibratieplaat:

 • Een van de grootste voordelen van de Vibroshaper is dat het een stressloze activiteit is. Het kost veel minder inspanning en het is ook geschikt voor mensen die niet in topvorm zijn.
 • Daarnaast hoef je je met de Vibroshaper je huis niet uit. Je hoeft namelijk niet naar de sportschool, wat voor veel mensen een groot voordeel is. Je kunt dit eenvoudig op je gemak in je eigen huis doen.
 • De Vibroshaper kan ook helpen bij het verlichten van symptomen van verschillende ziekten, van diabetes tot neurologische aandoeningen. De bewegingen dwingen je lichaam harder te werken om balans en stabiliteit te behouden. Hierdoor worden de spieren in je rug, buik en bekken na verloop van tijd sterker en krijg je een stabieler bovenlichaam.
 • De trainingsintensiteit met de Vibroshaper kan worden gevarieerd en aangepast aan verschillende fitness niveaus. Dit leidt tot een grote veelzijdigheid van de trilplaat.
 • Vibratietherapie is erg effectief tegen cellulitis. De reden hiervoor is dat cellulitis wordt veroorzaakt door vet dat zich onder de huid bevindt. De Vibroshaper is een trainingsapparaat is, wat zorgt voor gewichtsverlies en dus een vermindering van vet, hierdoor wordt cellulitis ook automatisch verminderd.
 • De Vibroshaper ondersteunt de hormoonproductie. De hormoonproductie vernieuwt en herstelt de cellen. Ook de doorbloeding van zowel botweefsel als spiervezels kan door de Vibroshaper verbeterd worden.
 • Vibratietherapie zorgt ervoor dat lymfeklieren sneller en effectiever worden afgevoerd. Dit zal ook de stofwisseling verhogen.
 • Ten slotte is de Vibroshaper overal te koop. Op veel website kun je de reviews van andere klanten lezen, wat erg handig is om een keuze te maken voor je aankoop.

De nadelen van de Vibroshaper

Ondanks de vele positieve aspecten is de Vibroshaper niet voor iedereen geschikt. Hierbij de nadelen van de Vibroshaper:

 • De Vibroshaper is, net als alle andere vibratie platen, niet veilig voor mensen met galstenen of nierstenen en mag niet worden gebruikt door mensen met recente implantaten of operaties.
 • Trillingstraining mag ook niet worden uitgevoerd door zwangere vrouwen.

Meningen en ervaringen van gebruikers

Veel gebruikers geven aan dat ze erg te spreken zijn over de Vibroshaper, je leest veel positieve reviews. Gebruikers ervaren een positief effect op hun gewicht, nadat ze een tijd de Vibroshaper gebruikt hebben. De Vibroshaper verschilt in veel opzichten van andere trilplaten. Klanten prijzen bijvoorbeeld de mogelijkheid van de verschillende instelbare snelheden en intensiteitsniveaus. Volgens de mening van veel gebruikers is ook de afstandsbediening erg nuttig, omdat je hiermee de verschillende Vibroshaper-programma’s nog flexibeler en comfortabeler kunt uitvoeren. Klanten zijn ervan overtuigd dat ze met behulp van de Vibroshaper nog sneller afvallen met of zonder dieet.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.
Je moet de voorwaarden accepteren voordat je het bericht kunt verzenden.

Vorig bericht
Kun je crossfit volgen als je zwanger bent?
Volgend bericht
Wat zijn de Crossfit Fundamentals?

Andere informatie over Algemeen

Recente artikelen

Menu