Danshouding en kleding

1 maart 2018

Danshouding

De Salsa kent 2 danshoudingen. Bij de traditionele houding staat het danspaar dicht tegen elkaar aan en bij de lossere danshouding hebben ze alleen elkaars handen vast.

Traditionele houding

Bij de traditionele houding slaat de man zijn rechterarm om het middel van de vrouw. De vrouw legt haar linkerhand op de bovenarm, schouder, rug of nek van de man. Haar rechterhand ligt op ooghoogte in zijn linkerhand. Zijn linkervoet staat aan de buitenkant van haar rechtervoet, zijn rechtervoet staat tussen haar voeten in.

Losse houding

Als het paar ‘los’ danst staan ze een armlengte van elkaar. Het paarhoudt elkaar ontspannen met één of beide handen vast. Volgens de Cubaanse stijl houdt de man de pols van de vrouw

vast, volgens de Colombiaanse stijl houden de man en de vrouw elkaars handen vast. Als er maar één hand wordt gebruikt, hangt de andere losjes langs het lichaam.

Salsa kan binnen een korte tijd worden aangeleerd, alleen aan de danshouding wordt veel aandacht besteed want deze bepaald het karakter van de dans.

Kleding

Tijdens Salsa lessen hoef je meestal geen speciale kleding te dragen. Dit houdt in voor de vrouwen een rokje met een luchtig truitje, mannen daar in tegen moeten wel een zwarte broek aan en een overhemd of net shirt. Je kunt het beste dunne laagjes kleding aantrekken zodat je iets uit kan doen als het te warm wordt door het dansen. Het is belangrijk om goede schoenen te dragen met een gladde zool. Deze zool zorgt ervoor dat je goed kan draaien. Met schoenen met een stroeve zool krijg je snel last van je enkels en voeten. Dans schoenen voor vrouwen zijn meestal met een hoge hak dus je moet jezelf wel afvragen of je hierop kan dansen. Anders kan je ook gewoon platte schoenen zoeken of met een wat lagere hak.