Vaak last van spierpijn na het dansen?

22 januari 2018

Vaak last van spierpijn?

Na het dansen kunt u te maken krijgen met spierpijn. Spierpijn kan optreden na een zware belasting die uw lichaam niet gewend is. Er zijn verschillende vormen van spierpijn, namelijk vroege en verlate spierpijn.

Vroege spierpijn krijgt u tijdens het dansen. De spierpijn tijdens het dansen ontstaat wanneer er niet voldoende zuurstof door uw lichaam wordt gepompt om aan de vraag van energie te voldoen. Door het zuurstoftekort ontstaat er melkzuur in uw lichaam. Dit is een afvalproduct dat vrijkomt bij het vormen van energie. Uw spieren voelen hierdoor verkrampt aan.

Verlate spierpijn krijgt u pas 24 tot 48 uur na het dansen. Het wordt veroorzaakt door kleine scheurtjes in je spiervezels. De scheurtjes ontstaan als de belasting van de spieren groter is dan dat uw spieren aankunnen.

De oplossing tegen spierpijn

Om spierpijn te voorkomen is het belangrijk om een goede warming-up te doen. Hierdoor bereidt u uw spieren voor op de inspanning die nog komen gaat. Ook is een cooling-down belangrijk. Omdat u uw spieren weer voorbereidt op rust, zorgt u voor een goede afvoer van afvalstoffen in de spieren.

Heeft u toch last van spierpijn en wilt u dit graag snel verminderen, dan kunt u 1-2 MOVE Spier- en Gewrichtsgel gebruiken. Deze spiergel zorgt ervoor dat uw huid wordt gekoeld, de natuurlijke ontspanningsreflex van het lichaam wordt gestimuleerd en de spiergel zorgt ervoor dat de spieren weer worden gereactiveerd. Voor meer informatie over de spiergel kunt u vinden op de website van Beauvica.