De verschillende golf tees

21 januari 2018

De tees of afslagplaatsen liggen op verschillende afstanden van elke hole. Het soort tee bepaalt de afstand en de moeilijkheidsgraad. Sommige tees liggen dichter bij de hole, terwijl andere tees op grotere afstand staan. Het is belangrijk dat u weet van welke tees u af kunt spelen om een goede keuze voor het afslaan te maken. De verschillende tees zijn gemarkeerd.

Rode tees: de vrouwen tees

De rode tees zijn gemarkeerd met rode markers en hebben de kortste afstand van tee naar hole. Deze tees zijn voor de gemiddelde vrouwelijke speler, net als voor beginnende en jonge golfers van beide geslachten. Als beginner kunt u dan ook het beste hier beginnen. Golfen van de verre, moeilijke tee kan het spel alleen maar minder leuk maken. De rode tees staan op de scorekaart aangegeven als de voorwaartse afstand.

Witte tees: de normale tees

De meeste golfspelers spelen vanaf de tee die door een witte marker is gemarkeerd. Op een par3 baan is de afstand niet meer dan 162 meter van tee naar hole. Dit is de standaard of gemiddelde afstand op de scorekaart.

Blauwe/zwarte tees: championship tees

De championship tees worden aangegeven door zwarte of blauwe markers. Zij hebben de langste en moeilijkste holes. Op de scorekaart staat Medal-of-Toernooi afstand aangegeven.