De golfbaan als speelveld

26 januari 2018

Doorgaans hebben golfbanen 18 holes, die van 1 tot 18 genummerd zijn. Er bestaan ook kleinere en kortere golfbanen, die 9 holes hebben. Het spelen van alle 18 holes betekent een complete golfronde. Heeft de baan 9 holes, dan speelt u elke hole twee keer. De gehele golfbaan bestaat uit combinaties van speciale holes, de par3, par4 en par5.

De lengte van een par3 is maximaal 229 meter, van een par4 tussen de 230 en 430 meter en die van een par5 minimaal 431 meter. Dit is de lengte gemeten van de tee, de afslag, tot aan de hole. De lengte van de golfbaan kan worden aangepast door de tee dichter bij of verder af van de hole te plaatsen. Vaak is voor mannen de baan langer dan voor vrouwen, kinderen en senioren. De holes zijn op zo’n manier geplaatst dat spelers geen last hebben van gespeelde golfballen op andere golfbanen.

De golfbaan

Een golfbaan kan zowel privaat als publiek terrein zijn. Het is een prachtig landschap dat bedekt is met gras en omgeven door bomen. Het is echter niet alleen maar een mooi gezicht. De bomen en de waterhindernissen op de golfbaan zijn misschien mooi, maar het is wel zo dat uw golfbal erin kunt belanden. Een golfbaan heeft verschillende delen: de tee box (afslagplaats), de fairway en de green die omgeven zijn door bomen en bunkers, de rough (natuurlijke terreinen), de hindernissen en de fringe (rand om de green). Elk onderdeel is speciaal ontworpen voor een doel en heeft dus een eigen functie.

Uw eerste slag speelt u vanaf de tee box. Daarna vliegt de bal de fairway op, of komt ernaast in de hindernissen, en uiteindelijk komt de bal op de green.