Verschillende soorten golfbanen

21 januari 2018

Bijna alle golfbanen mogen dezelfde elementen hebben, toch zijn ze nooit hetzelfde. Ook dit maakt golf zo interessant. U gaat op verschillende golfbanen op avontuur! De hindernissen zijn steeds anders op een golfbaan, net zoals het weer steeds verschilt. Iedere keer zal het weer, de windsnelheid en de warmte anders zijn, wat golf altijd afwisselend maakt.

Golfbanen verschillen ook qua prijzen van de greenfees (golf bijdrage) en qua soort gras. Er bestaan besloten en openbare golfbanen. Een besloten golfbaan is vaak beter onderhouden en heeft meer voorzieningen dan een openbare golfbaan.

Weten welke soorten golfbanen er zijn, helpt u bij het maken van een keuze voor welke baan voor u geschikt is. U kunt kiezen voor een goedkope openbare golfbaan, maar ook voor de luxe van een exclusieve besloten golfbaan.

Openbare of publieke golfbanen

Deze golfbanen zijn open voor iedereen die voor een rondje golf wil betalen. U betaalt dan de gebruikelijke greenfee. De openbare golfbaan is de normaalste en de goedkoopst lijkende baan. Veel van deze golfbanen zijn ontzettend druk in het weekend en tijdens vakanties, vooral bij grote steden. Denk eraan dat u dan van te voren reserveert. De drukte zal op banen in buitengebieden minder zijn. Wilt u zeker weten dat u in alle rust kunt spelen, informeer dan bij de golfbaan naar de rustige tijden.

Gemeentelijke of municipal golfbanen

U vindt deze banen in het buitenland; ze zijn wat anders dan de publieke/openbare banen. Gemeentelijke banen zijn namelijk toegankelijk voor iedereen die in die gemeente woont. Sommige golfbanen zijn ook open voor mensen van buiten de stad, maar dan tegen een hogere greenfee. Zulke banen hebben de beste prijs/kwaliteit.

Semi-private of dagelijkse fee golfbanen

Deze soort golfbaan is hoger geprijsd dan een openbare baan en heeft enkele beperkingen over de het tijdstip waarop u mag spelen. Bent u geen lid van de baan, dan kunt u alleen op bepaalde tijdstippen voor een greenfee spelen.

Hotel resort golfbanen

Resort golfbanen zijn eigendom van luxe hotels. De banen zijn van wereldklasse en voor gasten voor een redelijke prijs toegankelijk. Meestal worden niet-gasten ontmoedigd daar te komen spelen door erg hoge prijzen te rekenen.

Private of besloten golfbanen

Privaat betekent privé en hier kunt u alleen spelen wanneer u clublid bent. Een besloten baan heet vaak een country club. De banen hebben perfect aangelegde en onderhouden fairways en greens. U betaalt weliswaar meer voor het gebruik, maar u krijgt daarvoor ook waar voor uw geld.