Urban Golf

25 januari 2018

Golf bestond jarenlang alleen voor de elite. Een dure golfclub was de enige toegang tot het spel. Totdat urban golf ontstond en iedereen in de stad kon golfen, ten dele als tegenbeweging op het als elitair beschouwde golf en ten dele uit noodzaak omdat er niet veel plek is in steden om te golfen. 

Urban golf is het rebelse broertje van het golfspel en wordt gespeeld in een stedelijke omgeving. Denk aan omgevingen als industrieterreinen, parken, bouwterreinen, havens en vanaf gebouwen. Waar op de golfbaan de golfbal in een hole wordt geslagen, worden er nu spontaan doelen uitgezocht om te raken.

Dat kan werkelijk van alles zijn, zoals gebouwen, auto’s, kliko’s, bushokjes en wat er zich zo al niet meer in een stedelijke omgeving bevindt. Hier wordt ter plekke de uitdaging gezocht; hoe gekker het doel is, hoe leuker of uitdagender het is om te raken of erop te spelen. Vaak houden spelers zogenaamde shootouts. Dan wordt de bal een aantal keer vanaf een plek geslagen om zo het doel in één keer te raken. Degene die het grootste aantal doelen kan raken is uiteindelijk de winnaar.

Bij Urban Golf wordt als het goed is veel gelachen en gejuicht tijdens het spel, het is veel flexibeler en losser dan golf met zijn toch wat strakke regels en etiquette. Ook wordt er muziek gedraaid, diverse voedingswaren of snoep of snacks gegeten en dragen spelers T-shirts en spijkerbroeken of in ieder geval iets casual.

Er is bij Urban Golf geen elite, geen etiquette en ook zeker geen regels. Je kunt Urban golf overal spelen met vrienden of kennissen die ook wel willen golfen op een losse manier.