Driving range als oefenveld

10 maart 2018

U hoeft niet per se naar een volledige golfbaan als u alleen uw swing techniek wilt oefenen. U kunt daarvoor ook naar de driving range en voorkomen dat u een dure greenfee betaalt. Driving ranges bestaan in alle mogelijke soorten en maten. Sommige zijn maar klein en liggen apart. Andere zijn juist erg groot en vormen ook een onderdeel van de golfbaan. Hier zijn enkele tips als u de driving range wil gebruiken.

  • Koop oefenballen, direct van de driving range begeleider of uit een ballenautomaat. Bij de automaat hangt u een lege emmer aan de haak van de machine, voert u vervolgens het gewenste muntstuk in en vult de automaat de emmer met golfballen.
  • Kies dan een afslagplaats of tee. Meestal zijn de afslagplaatsen op de driving range verdeeld door houten scheidingsdelen of metalen rekken. Als het rustig is, zorg dan voor een lege plek tussen u en degene naast u. Op die manier wordt u minder afgeleid en kunt u zich beter op uw swing concentreren.
  • Het plaatsen van de oefenballen kan met de hand of met een automaat. Bij een eenvoudige driving range zult u de ballen zelf moeten plaatsen. Andere driving ranges hebben daar een automaat voor, waarbij u alleen op de knop hoeft te drukken.
  • Op de meeste driving ranges kunt u bijna elke golfswing oefenen. Er ligt kunstgras en rubberen tees. U kunt alleen de slagen die u vanuit de rough en uit de bunker of andere hindernissen maakt niet oefenen.
  • Neem bij het oefenen op een driving range met natuurlijk gras voldoende ruimte. Bij elke afslag beschadigt het gras een beetje, zodat u steeds een stukje vers gras moet vinden voor de volgende afslag.
  • Gedurende de eerste paar slagen kunt u het beste al uw verschillende golfclubs gebruiken. Op die manier krijgt u een idee van de eigenschappen per club en de verschillen tussen de clubs. Na de eerste paar slagen concentreert u zich op twee of drie clubs om daarmee het gevoel van de swing te krijgen. Later kunt u op basis van uw bevindingen beter kiezen welke golfclub u op een golfbaan kunt gebruiken.
  • Ga niet alleen maar uw verste tee shot oefenen! Het maakt misschien indruk op de mensen in uw buurt, maar daarvoor bent u niet op de driving range. U moet uw nauwkeurigheid en behendigheid van alle golfslagen oefenen.
  • Routine doet u alleen op door te spelen op de echte golfbaan en niet op de driving range. Veel situaties kunnen daar niet geoefend worden. Gebruik daarom de driving range om te werken aan uw slagtechniek en oeen ook veel op de golfbaan zelf.