Golf voor beginners

2 maart 2018

U wilt graag beginnen met golf. Maar wat houdt het golfspel allemaal in en waar moet u zich als beginner aan houden? Om te beginnen is golf simpelweg het slaan van een klein golfballetje in een aantal holes en dat in zo min mogelijk slagen. Ondertussen baant u zich een weg door en langs allerlei hindernissen. Golf klinkt voor velen misschien eenvoudig, maar dat is het zeker niet. Er bestaan veel regels en gewoontes die u moet kennen. Het vereist bovendien techniek en vaardigheden om de golfbal in de hole te krijgen. Goed langs obstakels en hindernissen op de golfbaan komen, is een kwestie van veel creativiteit en een goed probleemoplossend vermogen.

Alles wat belangrijk is voor u als beginnende golfer wordt hier uitgelegd. De golfspullen, de golfregels, de golftechnieken en verschillende golftips worden doorgenomen. Ook wordt besproken of u wel of niet golflessen moet nemen.

Beginned golfer

Om te zorgen dat u zich snel thuis voelt op de golfbaan, is ook een uitleg van de baan aan de hand van een plattegrond opgenomen.

Bent u een beginnend golfer, dan kunt het beste beginnen bij de basis en u daar aan houden. U bevindt zich immers nog in de leerfase en moet nog ontdekken hoe leuk de sport is. Als beginnende golfer heeft u niet meer nodig dan enkele golfclubs, een aantal golfballen, een golftas, golfschoenen, een polo, een nette broek, tees en een muntstuk dat als balmarker dient. Zolang u golf aan het leren bent, heeft u meer dan genoeg aan deze spullen.

Eerste swing

Zodra u de basis golfuitrusting heeft en beschikt over basiskennis van de golfregels, kunt u de eerste swing of slag gaan doen. Het klinkt wat eenvoudig om de golfbal in de hole te krijgen, maar dat is het zeker niet. Ook het goed uitvoeren van alle golfbewegingen klinkt gemakkelijker dan het is. Zodra u echter het gevoel te pakken heeft van de juiste beweging, voelt het vrij natuurlijk aan. Om te kunnen golfen heeft u een juiste houding, een rechte rug tijdens de slag en een goede positie ten opzichte van de bal nodig. Zonder de juiste houding krijgt u geen goede swing. En dat doet u door te oefenen, oefenen en te blijven oefenen!