Waarom golfen zoveel mensen?

26 januari 2018

Golf biedt een goede combinatie van mentale en lichamelijke kracht. Op het mentale vlak moet u denken aan problemen die een creatieve oplossing nodig hebben. Golf is een lichamelijke sport omdat een goede hand-oog coördinatie, uithouding en techniek nodig is voor het spelen.

Zonder technische vaardigheden komt u de golfbaan niet goed door. Golf betekent ook veel lopen. Of u moet natuurlijk per golfkar de golfbaan afleggen. Het spel daagt dus zowel lichaam als geest uit. Het is echter niet zo lichamelijk dat er grote kans is op blessures of ongelukken. Daarom kunnen dus zowel jong als oud genieten van het golfspel.

Waarom golf

Er zijn verschillende redenen waarom mensen golf gaan spelen. Vaak speelt gezondheid of plezier een rol. Door de vele beweging is golf een gezonde sport, die de verbranding van vet stimuleert en stress vermindert. Golf is intrigerend en ontspannend. Het is ideaal om te ontspannen en stoom af te blazen. Veel golfers komen in het weekend golfen om zo de stress van de doordeweekse week achter zich te laten. Golf heeft elementen van fitness en competitie in zich. Natuurlijk speelt ook mee dat u zich even in de natuur bevindt.

Bovendien kunnen op de golfbaan mensen elkaar ontmoeten om sociaal samen te zijn. Zakenmensen kunnen met hun relaties golfen en tegelijkertijd zaken doen. Een studie van de National Golf Foundation laat zien dat meer dan 10% van de nieuwe golfspelers ook zakelijke redenen heeft om te beginnen.

Om al deze redenen worden golfvakanties steeds populairder. Overal liggen namelijk golfbanen, ook in zonnige vakantieoorden.

Professioneel golf

Sommige mensen kiezen echter voor golf om professional te worden en geld te verdienen. De bekende Amerikaanse speler Tiger Woods verdiende in 2003 $39,777,265 met professioneel golf in Amerika. Wereldwijd kwam daar nog eens $48,613,450 bij.

Belangrijk voor het spelen van golf is positief denken. Concentreer u op elke slag en vergeet de misslagen die u maakt. Geef nooit de moed op, maar zet altijd door.