Golfregels voor veiligheid en spelplezier

29 januari 2018

Natuurlijk kunt u moeilijk golf spelen zonder de golfregels te kennen. Deze regels lijken misschien lastig, maar door te spelen worden ze stukken duidelijker. De eerste keer dat u een golfwedstrijd op televisie heeft gezien, kunt u wellicht verward raken over de score van de winnaar. Degene met 70 punten wint namelijk boven degene met 72 punten.

In tegenstelling tot veel andere sporten wint bij golf de speler met het minste aantal punten. Golfballen hebben de vervelende gewoonte om op ongewone plaatsen terecht te komen. Daarom zijn er in de loop der jaren regels ontwikkeld die bijna alle mogelijkheden dekken. Overigens is ook golf etiquette een belangrijk aspect van het golfspel.

De golfregels

Uiteraard is het een pre als u bekend bent met de golfregels. Het is ook een goede hulp op het moment dat u de golfbaan opgaat. U wilt toch niet om voor u onbekende redenen een strafslag krijgen? Zou u niet bekend zijn met wat wel en niet mag, dan zou u misschien de golfbal gewoon oppakken uit een hindernis. Bekend zijn met de regels van golf is ook handig om te voorkomen dat u in de maling wordt genomen. Een tegenstander kan wel zeggen dat zijn slag niet ‘out of bounds’ is, maar u ziet dat de bal buiten de lijn tussen de witte lijnen ligt en weet dat hij ongelijk heeft.

Hier vindt u de richtlijnen voor het spelen van golf, zodat iedereen maximaal plezier aan het spel beleeft. U doet er goed aan de basis golfregels te leren voordat u voor het eerst de golfbaan op gaat. Het voornaamste uitgangspunt van elke ronde is dat u altijd respect toont voor de andere spelers op de golfbaan.