Golfaccessoires als plezierverhoger

26 mei 2011

Golf is een sport met een breed assortiment aan golfaccessoires. Naast de basis, een tas met clubs en een aantal golfballen, zijn er veel aanvullende artikelen als paraplu’s, handdoeken en elektrische scorebordjes. Toch zijn waarschijnlijk de meest gebruikte golfaccessoires de headcover en de tee.

Headcover

Dit accessoir is een soort sok om over de kop van de club te doen. Het is bedoeld als bescherming van de golfclubs. Tegenwoordig zijn deze “sokken” in steeds meer varianten verkrijgbaar. In alle mogelijke stripfiguren en dieren zijn ze te vinden op de golfbaan. Van Tweety tot een krokodil, je kunt het zo gek niet bedenken. Bij aankoop van een driver zit vaak een headcover, maar vaak worden deze meestal later vervangen door een leukere variant.

Tee

Een tee is een klein houten of plastic pinnetje dat bij de afslag deels in de grond wordt geduwd. De bal wordt er op gelegd, dat heet opteeën. Vervolgens wordt de bal afslagen. Het vergemakkelijkt de slag voor vele omdat de bal een beetje van de grond gelift is. Ook wordt op deze manier de grond niet beschadigd.

Behalve de headcover en de tee zijn onder andere de marker, pitchfork, regelboekje en pen in iedere golftas te vinden.