Plattegrond van de baan

21 juli 2010

Elke hole op de golfbaan heeft andere elementen, zodat de banen van elkaar verschillen. De tee box, fairway, green, hole, rough, waterhindernissen, bunkers en bomen staan voor elke hole in een unieke opzet. Een verschillende opzet en wisselende omstandigheden dagen de golfspeler iedere keer uit. Iedere golfbaan bestaat uit 18 holes, of 9 holes voor een kleine baan, die samen een rondje golf vormen. De 18 holes zijn allemaal verschillend.

Plattegrond

Voordat u gaat spelen ontvangt u een scorekaart met informatie en afstanden per hole daarop vermeld. Vaak krijgt u daarbij een kleine plattegrond mee met het overzicht van de hele baan.

Er bestaan plattegronden in alle soorten en met verschillende details. Door gebruik te maken van de plattegrond en de hole specificaties die op de kaart staan, kunt u makkelijker de weg vinden op de golfbaan. Het helpt u ook bij de voorbereiding op elke hole.

 

Een plattegrond van de golfbaan laat het volgende zien

  • De locatie van de tee boxes, fairways, greens en holes. Ook bij minder gedetailleerde kaarten staat de belangrijkste informatie vermeld, zoals de plaats van de fairway, green en hindernissen en de speelrichting.
  • De locatie van alle voorzieningen op de golfbaan, zoals het clubhuis, kleedkamers, driving range, restaurants en golfshops.