Putting mat

21 juli 2010

Sommige golfers vinden het niet genoeg om alleen op de golfbaan te oefenen. Ze willen thuis oefenen. Behalve de swing oefenen met een lichte golfbal met gaatjes, oefent men ook veel met een putting mat. Het geeft een beetje hetzelfde idee als minigolf. Het enige wat u er voor nodig heeft, is een vlakke grond en een minimale ruimte van ongeveer 30cm bij 2m. Zodra de putting mat neergelegd is, kan er worden geoefend. Het is een uitstekende manier om uw putting vaardigheden te verbeteren.

Net als bij minigolf, zijn putting matten er in verschillende soorten en maten. Bij de meeste matten komt de bal vanzelf terug rollen als deze in de hole of in een hindernis is gespeeld. Er zijn basic matten met alleen een hole, maar ook matten compleet met waterhindernis en bunker. Bij de putting mat maakt het niet uit of je link- of rechtshandig bent. Een groot voordeel aan de putting mat is dat je op ieder moment van de dag kan oefenen en er niet voor naar de golfbaan hoeft te gaan. Veel van de matten kunnen opgerold worden en zijn dus makkelijk vervoerbaar. Een ander voordeel is dat veel van de matten aangepast kunnen worden (langer/korten/de hoek kan verandert worden).

Bij de putting matten zijn ook accessoires verkrijgbaar als een vlaggetje, een buis, om het te vergemakkelijken en de bal een beetje te begeleiden en een apparaatje dat de bal automatisch teruggegooid als hij in de hole is gespeeld.