Golfballen, meer verschil dan u denkt

26 mei 2011

Net als de meeste artikelen in de golfsport, zijn er onder de golfballen veel varianten. Wat eerst een leren bal gevuld met veren was, is nu een hoog ontwikkeld object. Een golfbal mag niet meer wegen dan 45,93 gram, de diameter mag niet kleiner zijn dan 4,267 cm e heeft rond de 400 kuiltjes. Naast de bekende witte bal, zijn golfballen in bijna alle kleuren verkrijgbaar. Ook zijn er variaties als lichtgevende-, drijvende-, fluoriserende-, en glitterballen.

Belang van de bal

Het effect van een bal is erg belangrijk. Het spineffect is voornamelijk gebaseerd op het materiaal van de binnen- en buitenkant van de bal. De golfbal kan een 2-piece Bal, een Balata Rubber een ander soort golfbal zijn.

Sommige fabrikanten maken titanium ballen. Deze hebben titanium verwerkt in de kern van de bal. Dit zorgt voor een lange vlucht van de bal en veel spin en een compressie van 90 (hoe hoger de swingsnelheid, hoe hogere compressie van de bal het beste bij je past.).

Golfballen kun je ook als volgt onderscheiden: One Piece Drivingrange ballen, gerecyclede ballen, Two Piece ballen, Three Piece ballen en professionele ballen.

Het is dus heel persoonlijk welke golfbal het beste bij je past.