Lakeballen

27 juli 2010

Lakeballen zijn gebruikte golfballen. Ze zijn dus tweedehands en daarom goedkoper dan nieuwe golfballen. Deze ballen zijn door duikers opgevist uit waterhindernissen op golfbanen, schoongemaakt en vervolgens naar kwaliteit geselecteerd.

Lakeballen

Het voordeel is dat je vaak topkwaliteit ballen kan kopen voor een goede prijs. Natuurlijk is het wel zo dat naarmate ballen langer in het water gelegen hebben, de eigenschappen minder zijn (met name lengte/distance en duurzaamheid). Ze zijn verkrijgbaar in alle soorten en kleuren. Ze worden vaak gebruikt voor recreatie maar soms zelf in wedstrijden.

In veel gevallen is er slechts een paar rondjes mee gelopen, voordat ze kwijtraakte. Op sommige ballen staan nog bedrijfslogo’s en/of letters en tekens van de vorige eigenaren maar presteren even goed als nieuwe ballen.

De ballen zijn erg handig voor beginners en golfers die veel ballen kwijtraken, omdat ze een stuk goedkoper zijn. Lakeballen zijn vaak verkrijgbaar in grote zakken van soms wel 100 ballen, in tegenstelling tot nieuwe doosjes met meestal 3 ballen.

Lakeballen zijn verkrijgbaar in verschillende klassen:

  • (A): glimmende laklaag, zo goed als een nieuwe golfbal
  • (B): zoals A, maar voorzien van viltstiftmarkeringen
  • (C): zoals B, maar de teksten zijn niet meer zo goed leesbaar
  • (D): overige, doffe laklaag of zonder laklaag