Golfclubs, het slagwapen van de golfer

26 mei 2011

Golfclubs zijn essentieel in de golfsport. Het is het gereedschap om mee te spelen. De clubs moeten er voor zorgen dat de golfbal in de hole belandt. Er zijn veel verschillende soorten voor variërende afstanden. De basis clubs zijn een houten een ijzer en een putter. Een golfclub bestaat uit verschillende delen die allemaal invloed hebben op de slag.

Grip

De grip zit aan het bovenste gedeelte van de club. Het is de plek waar men de club vasthoud. Er zijn 3 soorten grips: leren grips, synthetische leren grips en rubberen grips. Hiervan zijn de rubberen grips het goedkoopst en het meest duurzaam.

Shaft

De shaft is het deel tussen de grip en het clubhoofd en verbind deze beide met elkaar. Vroeger waren deze van hout, tegenwoordig zijn ze meestal gemaakt van staal of grafiet. De regel geldt: hoe langer de shaft is, hoe verder de afstand met die club bereikt kan worden.

Clubhoofd

Dit is het gedeelte waar de bal mee geraakt wordt en hier is dan ook de meeste variatie in. Het heeft het meeste effect op de bal en is meestal gemaakt van hout, staal of titanium. Een clubhoofd bestaat ook weer uit verschillende delen.