Golfschoenen, grip op de baan

26 mei 2011

Goede golfschoenen zijn erg belangrijk. Ze moeten zorgen voor een stevige grip en goed balans tijdens de swing. De schoenen hebben speciale spikes of noppen onder de schoen die ervoor zorgen dat de speler niet zal glijden op het moment dat het gewicht verplaatst wordt tijdens de swing.

Naast het feit dat golfschoenen veel grip nodig hebben, moeten ze ook lekker lopen. Golf is een sport waarbij veel gelopen wordt en dat is erg vervelend met schoenen die niet comfortabel zijn. Het gras is vaak vochtig en daarom moeten de schoenen waterdicht zijn en de voeten goed beschermen tegen blaren. Toch moeten de schoenen ademend zijn om natte sokken en dus de kans op blaren alsnog te verkleinen.

Normale golfschoenen hebben 4 noppen onder de hiel en 7 of 8 noppen verdeeld onder het voorste gedeelte van de zool. Er zijn metalen spikes, zachte spikes (plastic of hard rubber) en plastic ribbels (als vervanging van noppen/spikes, voor mensen met problemen aan de knie) Golfschoenen moeten een goede pasvorm hebben. Dat beteken goede aansluiting onder knelpunten. Ze functioneren het beste als ze precies de goede maat hebben voor de voet.