Golftassen

26 mei 2011

Een golftas is essentieel voor een golfer. Naast de clubs bestaat een golftas meestal uit golfballen, marker, tees, regelboekje, potlood en vaak een handdoekje en/of paraplu. De tassen moeten comfortabel gedragen kunnen worden met een rechte rug. Er zijn twee factoren die bepalen welke golftas meegenomen moet worden: hoeveel spullen moeten er in de tas en wordt de tas zelf gedragen of door een golfcar of caddie?

Er zijn 3 verschillende soorten golftassen

  1. Staff Bag/Tour Bag
    Grootste soort golftas met genoeg ruimte voor een complete golfset van 14 van 14 clubs en accessoires. Alle golfuitrusting die u mee wilt nemen, past in deze tas. Dit is het soort tas dat dor de professionals gebruikt wordt en gedragen wordt door een caddie. Een andere reden waarom de professionals dit soort tassen gebruiken is dat er veel ruimte is voor sponsors die hun naam of logo op de tas willen plaatsen. De tassen zijn gemaakt van leer of een ander duurzaam materiaal en ze zijn erg kostbaar.
  2. Cart Bag/Trolley tas
    Zijn groot maar wel kleiner dan de Staff Bag. De tassen kunnen wel gedragen worden maar ze zijn nog steeds aan de grote kant. Ze hebben minder ruimte dan de Staff Bag en zijn van lichter materiaal gemaakt. Ze zijn gemaakt voor een Golftrolley, zoals de naam Trolley tas al doet vermoeden. Als u de tas wilt dragen is het verstandiger om voor een Travel Bag te kiezen.
  3. Travel of Carry Bag
    Zoals de naam al zegt is dit een draagtas. Het is de kleinste soort, gemaakt van het lichtste materiaal. Ze zijn meestal gemaakt van nylon, plastic en ander licht materiaal. Deze tassen zijn gemaakt om de basisuitrusting mee te nemen. Dit zijn de golfclubs, golfballen en enkele accessoires. Het is de beste keuze als je zelf door de baan gaat lopen. Ook onder de Travel Bags zijn verschillende varianten van verschillende prijzen. Sommige tassen hebben een enkele band om de tas op één schouder te dragen en andere hebben een dubbele draagband om de tas als een soort rugzak te dragen. De meeste tassen hebben een standaard om de tas neer te zetten. Er zijn ook speciale Travel Bags voor kinderen. Deze zijn uiteraard kleiner dan de senioren maat.

Er zijn ook covers voor golftassen die er voor zorgen dat de tas met inhoud droog blijft. Het zorgt voor de maximale bescherming van de golftas en de hoezen/covers zijn 100% waterproof. Vaak zijn ze niet gemaakt voor 1 specifiek type golftas, maar passen ze om alle tassen of zijn ze in een aantal verschillende maten verkrijgbaar. Ook hebben de hoezen een opening zodat men makkelijk bij de clubs kan tijdens het spelen.

Naast de golftassen en covers zijn er ook tassen voor de golfschoenen. Na het golfen zit er vaak aarde en gras onder de golfschoenen. Dit blijft aan de spikes/noppen hangen. Om de schoenen te beschermen en/of de auto of het huis te beschermen, doet men vaak de schoenen uit. Deze worden dan in een schoenentas gedaan die dan op zijn beurt de schoenen beschermt en de omgeving schoon houdt.