Golftrolley, niet alleen voor luie mensen

26 mei 2011

Golftrolley is een (elektrisch) karretje waar de golftas op bevestigd wordt. Met simpele bevestigingsriempjes staat de tas op de trolley. Ze karretjes zijn gemaakt zodat de speler de zware golftas niet hoeft te dragen. De trolley kan geduwd worden, getrokken en sommigen zijn elektrisch. Deze kan worden ingesteld op loop tempo en rijdt dan automatisch. Er zijn 2-wiel trolleys en 3-wiel trolleys.

2-wiel trolleys

Dit zijn de meest eenvoudige golftrolleys. Zoals de naam zegt hebben ze 2 wielen. Ze zijn opklapbaar en kunnen vervoert worden met een stand bag of een cart bag. Vaak is het zo dat het 3e wiel is vervangen door de tas zelf, waardoor de trolley alsnog in balans is. Bij het lopen, komt de tas van de grond en rijd de kar op de twee wielen. Deze kar wordt achter de persoon aangetrokken (“pull-cart”)

3-wiel trolleys

Deze trolleys zijn wat luxer dan de 2-wielers. Deze is in principe makkelijker dan de 2-wiel trolley omdat deze makkelijker manoeuvreert. Deze kar wordt voor de persoon uit geduwd (“push-cart”). Deze kar is geschikt voor bijna elke tas,

De meest luxe trolleys zijn elektrisch. Verder is er een keuze tussen harde banden of luchtbanden.