Verantwoord afvallen

27 augustus 2018

Veel mensen zijn er mee bezig: afvallen. En iedereen lijkt zijn of haar eigen methode te hebben, die het ‘beste’ werkt. Het kan natuurlijk dat de kilo’s er af vliegen, maar dit betekent nog niet dat dat gezonde manier afvallen  inhoudt. Veel mensen krijgen na een zogeheten crash dieet last van het Jojo-effect, waarbij je net verloren kilo’s er rustig weer aan eet na de dieetperiode en vaak zelfs meer kilo’s.

 

Intensief trainen

De meeste mensen zullen ook wel een paar uurtjes sportend rond brengen als ze serieus willen afvallen. Degenen die dit niet doen zijn niet efficiënt bezig. De combinatie van diëten en sporten werkt het beste en is het beste voor het lichaam. Daarnaast werkt het veel energie u lijf uit, waardoor u zin krijgt om te eten en goed te slapen.

 

Intensief sporten werkt hier perfect bij zeker de echte mannelijke sporten  goed. Hierbij moet je denken aan bootcamps andere intense inspanningsbezigheden die kracht- en duursport met elkaar combineren. Door de combinatie ga u heel snel afvallen.

 

Welke dieet moet ik aanhouden?

De keuze tussen verschillende diëten is echt enorm en spreken elkaar ook allemaal tegen. Hier wordt niemand echt wijzer van. Eigenlijk is de beste manier om af te vallen op een gezonde manier: gebruik je verstand. Niet te veel is het credo dan in feite. Niemand die zou willen afvallen doet bakken mayonaise op zijn patat. Of drinkt liters frisdrank als ie dorst heeft. Iedereen kan bedenken dat dit averechts zal werken. Matig ongezonde dingen en probeer vooral ook een modus te vinden, die u goed kunt volhouden. Het is dus niet een dieet die iemand anders voor u uitstippelt, maar eentje waarbij zelf actief betrokken bent. Wellicht lukt het u niet om het ene te laten staan, maar het andere wel dan doet u dat. Het gaat erom dat u vol blijft houden dat is het belangrijkste.