Hardloopkleding kopen

25 mei 2011

Hardloopkleding behoort in de eerste plaats doelmatig te zijn en lekker te zitten. Het is minder belangrijk of de kleding mooi is, let hier dus bij het kopen van kleding minder op. Door functionele kleding te dragen verminder je het risico op ziekte en spierblessures door bijvoorbeeld kou. Het is natuurlijk wel belangrijk dat je je er comfortabel in voelt. Goede, comfortabele kleding biedt zo weinig mogelijk weerstand tijdens het hardlopen. Het kan het zelfs ondersteunen. Je kan bijvoorbeeld niet zonder licht jasje dat de regen en wind tegenhoudt. Door de verschillende functies kan kleding zelfs je prestaties verbeteren.

Welk shirt je gebruikt, hangt af van het jaargetijde. Een loopshirt is in hartje winter minder geschikt, een hardloopjack is dan geschikter. In de winter kun je het beste ook een ander soort broek dragen dan in de zomer. Een broek die in de winter warm genoeg is, kan in de zomer namelijk erg benauwd zijn. Zorg er daarom voor dat je voor beide seizoenen genoeg kleding aanschaft.

Sportmerken als NikeAdidas en Asics verkopen ook loopkleding. Let bij het kopen vooral op hoe de kleding zit en of het goed functioneert.