Opvallen in het verkeer

25 mei 2018

Hardloopster gewond door aanrijding

Noordescheschut – Een 25-jarige vrouw uit Elim raakte maandagavond gewond in Noordescheschut. De vrouw was aan het hardlopen met een 25-jarige vrouw uit Hollandscheveld. Beide liepen over het Krakeel in de richting van Hoogeveen. Een 29-jarige automobilist uit Hollandscheveld zag beide vrouwen over het hoofd, waardoor hij de Elimse aanreed. De vrouw is met letsel aan haar heup en arm overgebracht naar het Bethesda Ziekenhuis te Hoogeveen. Beide vrouwen droegen geen opvallende zichtbaarheidsvestjes of andere zichtbaarheidskenmerken op hun kleding.

(Bron: www.dehardloopkrant.nl)

Opvallen in het verkeer!

Zo zie je dus maar dat het belangrijk is om op te vallen in het verkeer. Overdag ben je meestal goed te zien, maar als het donker is moet je er altijd voor zorgen dat men je kan zien lopen. Draag bijvoorbeeld een vest of broek met reflecterende strepen , een reflecterend hesje en neem lampjes mee zodat je herkenbaar bent op de weg.

 

Vermijd onveilige routes

Ook zijn ongelukken te voorkomen door op het voetpad of het fietspad te gaan hardlopen. Zoek dus geen wegen uit waar het fietspad “op de doorgaande weg” ligt. Afgescheiden fietspaden en voetpaden zijn een stuk veiliger. Maak het jezelf niet al te moeilijk door in de berm te moeten lopen en probeer zoveel mogelijk de goed verlichte wegen aan te houden.

Opletten in het verkeer

Let ook goed op in het verkeer. Als je ’s avonds in het donker gaat hardlopen met muziek in, merk je misschien niet dat er een auto of een andere verkeersdeelnemer aankomt. Als jij dan ook nog eens niet zichtbaar bent, kan dat nog wel eens verkeerd aflopen. Zorg dus dat je muziek niet al te hard staat zodat je anderen nog kunt horen aankomen.

Het zou toch zonde zijn om je gezondheid te ondermijnen terwijl je deze juist op peil probeert te houden… Zorg dus dat je altijd zichtbaar bent als je gaat hardlopen!