Asics

13 april 2018

Asics is een Japans merk dat is gespecialiseerd in sportartikelen: sportschoenen, kleding en accessoires. De naam is afgeleid van het Latijnse Anima Sana In Corpore Sano, wat een gezonde geest in een gezond lichaam betekent. Het is opgericht in 1949 en gegroeid tot een van de grootste en beste sportmerken in de wereld. 

Technologien

In 1990 werd er een speciaal onderzoekscentrum geopend voor Asics, waar men onder andere lichaamsbewegingen analyseert, nieuwe producten ontwikkelt en test. Veel nieuwe sportartikelen worden met behulp van wetenschappers, topatleten en coaches ontwikkeld.

Ascis heeft een groot aanbod van loopschoenen. Als demping technologie hebben ze de GEL ontwikkeld. Dit zit in bijna al hun schoenen verwerkt. Het is een speciaal soort silicone dat een optimale schokabsorbatie verzorgt. Het wordt op verschillende plaatsen in de schoenen verwerkt om de schoen zo goed mogelijk te maken. Andere technologien zijn bijvoorbeeld Speva, Guidance Line, Heel Clutching System en het Impact Guidance System.

Bovendien hebben ze ook een aantal schoenen met een bredere leest. Ook is er na onderzoek naar het verschil tussen de manier van lopen tussen mannen en vrouwen, een speciale techniek voor damesschoenen ontwikkeld. Het bleek dat vrouwen toch andere voeten hebben en dus ook op een andere manier lopen.

Asics verkoopt schoenen in de volgende categorien:

  • Active Running
  • Cushioning (demping)
  • Lyte (lichtgewicht)
  • Maximum Support (maximale steun)
  • Running
  • Structured Cushioning (gestructureerde demping)
  • Track & Field
  • Trail

Sponsor

Het merk is sinds 1994 officieel sponsor van de NOC*NSF (Nederlands Olympisch Comit*Nederlandse Sport Federatie).

Atleten zoals Jeroen van Damme (hardloper, lange afstand), Robert van der Horst (hockeyer), Dennis Licht (steeplechase, middellange afstand, veldloop) en Teun de Nooijer (hockeyer) worden gesponsord door Asics. Ook heeft Asics vele landelijke teams gesponsord welke deelnamen aan het WK atletiek 2007, bijvoorbeeld Italië, Zuid Korea en Australië.