Joggen

4 maart 2018

Is je werk te druk voor een bezoekje aan de sportschool? Of hou je er gewoon niet van om vast te zitten aan bepaalde tijden, maar wil je toch in vorm blijven? Dan kan joggen voor jou een uitkomst bieden!

Joggen is de meest efficiënte manier om je conditie op peil te houden en je hart en bloedvaten te onderhouden. Bovendien heeft joggen een relaxend effect: je lichaam maakt na een bepaalde tijd van inspanning een bepaald stofje aan waardoor je je beter zult voelen. Je zult merken dat als je drie keer in de week 30 minuten gaat joggen, je fitheid er al enorm op vooruit gaat. Je hoeft dus niet n keer in de zoveel tijd een hele lange training af te draaien, maar slechts drie keer per week en korte periode van de dag je in te spannen. Het handige hiervan is dat het sporten dus flexibel blijft: je kunt elk moment van de dag kiezen om te gaan joggen, en zelf je dagen uitzoeken. Ook kan je gewoon in je woonwijk wat rondjes gaan rennen, in plaats van rekening te moeten houden met de openingstijden van de sportscholen. Ook van weersomstandigheden ben je niet afhankelijk, als je maar zorgt dat je goed gekleed bent.

Zoals al eerder vermeld, heeft joggen een wonderbaarlijk effect op onrust en stress. Als je alleen al 30 minuten heb gejogd, zul je naderhand merken dat je fitter en energieker bent dan voor je training. Daarom is het ook zeer aan te raden om in de ochtend te trainen. Want wat zul je je de rest van de dag fit en opgewekt voelen! Tijdens het joggen kun je ook goed nadenken over problemen, zodat je naderhand de rust zult voelen weerkeren. Maar lekker een halfuurtje muziek luisteren tijdens de inspanning is natuurlijk ook aan te raden. Daarnaast is het ook helemaal niet verkeerd om lekker even buiten te zijn.

En dan hetgeen waarom vele mensen massaal gaan joggen: het is een perfecte manier om af te vallen. Tijdens het joggen verbrand je zeer veel calorieën, zeker als je net begint en pas een paar trainingen achter de rug hebt.

Dus, waar wacht je nog op? Haal die loopschoenen uit de kast en ga een rondje joggen!