Hardloopwedstrijden

25 februari 2018

Hardlopen wordt niet alleen op recreatief niveau gedaan. Er worden regelmatig wedstrijden gehouden op verschillende niveaus. Voor de recreatieve loper zijn er verschillende trimlopen waar je voor je plezier aan mee kunt doen. Door mee te doen met dit soort wedstrijden kun je ook een hoop ervaring opdoen en heb je een doel om voor te trainen.

Voor de gevorderde loper en de topsporters onder de hardlopers zijn er ook wedstrijden op een hoger niveau. Er zijn verschillende regionale wedstrijden. Soms zul je je hiervoor moeten classificeren. Ook zijn er Nederlandse KampioenschappenEuropese KampioenschappenWereld-kampioenschappen en de Olympische Spelen. Voor al deze wedstrijden zul je altijd een bepaalde prestatie moeten leven om er aan mee te mogen doen.

Er wordt ook nog onderscheid gemaakt tussen jongere en oudere atleten. Je hebt de junioren en de senioren. Binnen deze groepen heb je nog meer onderverdeling, zodat iedereen met mensen van zijn eigen leeftijd en/of niveau loopt.

Er zijn verschillende afstanden, van marathons van 42 kilometer tot korte sprintjes van 200 meter. Iedereen is ergens anders beter in. Genoeg soorten wedstrijden om uit te kiezen dus.