Zonnige 38ste editie van de Rotterdamse marathon.

13 april 2018

In het weekend van 7 en 8 april 2018 vond de Rotterdamse marathon plaats. Het was een weekend met perfect weer voor de ruim 40.000 deelnemers. Op de zaterdag vond de NN Kids Run en de AD City Run plaats. Op de zondag was de ‘mooiste marathon’ toprenners uit binnen en buitenland waren actief tijdens deze spectaculaire wedstrijd.

De zaterdag was voor vele lopertjes een bijzondere ervaring.

De sfeervolle Coolsingel was op zaterdag het decor voor duizenden lopers. De lopertjes van de NN Kids run starten voor de 1km, 2.5km en 4.2km. De jonge deelnemers werden luid aangemoedigd door ouders, opa’s, oma’s en verdere kennissen. Bij de finish lag voor sommige hun eerste echte mediale klaar. Voor andere een aanvulling op de collectie. Voor deelnemers van de AD City Run lag een nieuwe route door het centrum klaar. De zaterdag lopers waren hierdoor weer een ervaring rijker die smaakt naar meer. Misschien ooit wel de volledige marathon.

Een prachtige zondagse Marathon in Rotterdam.

Op zondag begon het echte werk met de 38ste editie van de NN Marathon Rotterdam. Aan deze editie deden veel nationale en internationale toppers mee. De marathon kende veel drama en emotie. Met de Keniaanse debutant Kenneth Kipkemoi had het een perfecte winnaar. De Keniaan finishte in een internationale toptijd. Na de finish bedankte Kipkemoi nog uitgebreid het publiek.

Nederlandse pechvogel

De Nederlandse favoriet Khalid Choukoud kende een slechte editie van de Rotterdamse Marathon. Choukoud kende een ongelukkige start, bij het gedrang kwam hij meteen ten val. Door de val kon hij zijn schouder niet meer goed bewegen. De 32 jarige Hagenaar was gestart met de ambitie om een tijd van 2.10 te lopen, maar door de val hield hij het naar 36 kilometer voor gezien. De Nederlander reageerde na afloop ontgoocheld: “Ik denk dat ik geen marathon meer ga lopen”, zei hij in een eerste reactie bij de NOS.