Keeper shorts

21 juli 2017

De keeper shorts is een onderdeel van de keepersuitrusting. Het beschermt de heupen. Er zijn ook veel broeken die de keeper beschermen vanaf de bovenbenen tot de nieren. Sommigen zijn zo hoog dat ze to onder de borst komen.

Keepershorts

Op andere plaatsten waar nog meer bescherming nodig is zitten vaak kunstofschalen. De broeken worden vaak dichtgesnoerd met veters maar er zijn ook broeken die met klittenband om de keeper worden gevouwen.

Voor een lange tijd hebben vele keepers een ijshockeybroek gedragen. De aansluitende hockey shorts van tegenwoordig bestaan meestal uit een binnenbroek met bescherm-pads en een buitenbroek. Het textiel in de broek is meestal gemaakt van lycra textiel en het schuim is gemaakt van PE-schuim. Deze shorts hebben veel voordelen:

  • Je kunt er sneller mee lopen
  • Het zit veel lekkerder dan een ijshockeybroek
  • De heupen zijn beter beschermd
  • De delen zijn apart wasbaar

Veel keepers dragen ook nog een fietsbroek of een slidingbroek (van voetballers) onder hun keeper shorts. Dit houdt hun bovenbenen warm als ze even niks te doen hebben.

Er zijn wijde en nauwsluitende keeper shorts. Het ligt geheel aan de keeper waar hij/zij de voorkeur aan geeft. Toch gaat de voorkeur in de meeste gevallen naar de strakke broek omdat alles dan goed blijft zitten en de toque op z’n plaats blijft.