Legguards

21 juli 2010

Legguards zijn een grotere versie van scheenbeschermers, en zijn verplicht voor hockeykeepers. Ze beschermen de schenen. Ook deze keepersmaterialen zijn van foam gemaakt. Er zijn vierkante legguards en wat meer rondere legguards. Ook zijn er verschillende patronen voor op de legguards.

Vormen

De keuze tussen ronde of vierkante legguards is heel persoonlijk. Vierkante worden het meest gebruik. Bij deze moet je wel opletten dat ze niet te breed zijn: vooral als je korte benen hebt kun je er dan moeilijk mee lopen. Rondere legguards draaien zelden en je kan er hard mee lopen. Wel glijden ze makkelijk uit op een waterveld.

Patronen

Hockey legguards zijn verkrijgbaar met vele patronen (soms ook zonder een patroon):

  • Het skelet patroon: zeven verticale en drie horizontale gleuven bij de knie. Een constructie van half leer en half canvas, gespen om vast te maken.
  • Het Duitse patroon: zeven verticale plastic schachten en drie horizontale gleuven bij de knie. Een zware nylon constructie, met gespen om aan de kickers vast te maken.
  • Traditionele legguards: samengesteld uit wit canvas met zeven verticale gleuven, drie horizontale gleuven en drie gespen.

Bekende merken

Bekende merken van keepers uitrusting zijn OBO, Verbunt en TK.