Hockey organisaties

4 januari 2018

De KNHB is binnen Nederland de bekendste organisatie betreft hockey. Wat veel mensen niet weten is dat er op Europees niveau de EHF regeert en op mondiaal niveau de FIH.

KNHB

In Nederland wordt het hockeyen geregeerd door de Koninklijke Nederlandse Hockey Bond (KNHB). Deze overkoepelende organisatie maakt een indeling van de teams in competities en verzorgt de teams die op een hoger niveau spelen van bondsscheidsrechters. Ook maken de nationale elftallen deel uit van de KNHB.

EHF

Een andere hockey-organisatie is de European Hockey Federation (EHF). Dit is een organisatie op een hoger niveau, namelijk Europees niveau. Het organiseert internationale wedstrijden voor de teams uit Europese landen. De KNHB en de KBHB (hockeybond van België) zijn voorbeelden van hockeybonden die lid zijn van deze organisatie.

FIH

Naast de KNHB en de EHF heeft het Nederlandse hockey op een nog hoger niveau te maken met de Féderation Internationale de Hockey (FIH). Dit is de overkoepelende wereldbond binnen de hockeysport. Het organiseert de hockeytoernooien op mondiaal niveau.