Hockey, een populaire balsport

17 mei 2018

Hockey is een populaire balsport, net als tennis en golf. De speler gebruikt een hockeystick, waarmee hij of zij de bal speelt. Er zijn vele vormen van hockey, met de bekendste vorm op een kunstgrasveld in de buitenlucht. De sport is duizenden jaren oud, zelfs de oude Romeinen kaatsten met behulp van een stick al schedels over! De sport hockey bevindt zich al jaren in het rijtje van populairste sporten in Nederland, en wordt steeds populairder.

Een progressieve sport

Het is een sport die continu verandert in zijn regels en spel. Terwijl je vroeger nog een bal met je hand kon stoppen, moet je dat tegenwoordig niet meer proberen. Ook maken moderne technieken het mogelijk voor de scheidsrechter moeilijke situaties rechtvaardig te beoordelen.

Verschillende vormen

Zoals al eerder gezegd, is veldhockey in Nederland de bekendste vorm van de sport. In de winter wordt er door vele clubs gekozen om een aparte competitie te spelen in de zaal, namelijk zaalhockey. Verder zijn er nog talloze andere vormen van de sport.

De sport zal zich naar verwachting steeds meer gaan ontwikkelen in een volkssport. Door het afwisselende spel, de variërende soorten en de leuke club gemeenschappen spelen jong en oud dit balspel met veel plezier en blijft het aantal hockeyers groeien.