Verschillende slagen

18 mei 2018

Er zijn vele soorten slagen in de hockeysport. Hieronder de meest bekende en de meest gebruikte slagen.

Forehand slag

De forehand slag is waarschijnlijk de bekendste manier om de bal de spelen. je houdt je handen bij elkaar bovenaan de stick, zet één voet naar voren en geeft een harde tik (slag) tegen de bal. Met deze slag kan de bal hard worden gespeeld en eventueel hoog op goal.

Backhand slag

Als de bal aan de backhand-kant van het lichaam is kan het makkelijker zijn om de backhand slag te gebruiken. Het is een snelle, lage slag die moeilijk te verdedigen is. Er zijn ook een aantal hockeyers die deze slag fijner vinden om af te ronden op goal, dan de forehand slag. Deze slag wordt op dezelfde wijze uitgevoerd als de forehandslag, alleen aan de linkerkant van het lichaam (wel met de platte kant van de hockeystick natuurlijk).

Push

De push is tegenwoordig op de snelle velden een van de meest gebruikte manieren om over te spelen. Het is een snelle en korte handeling waarbij de bal vooruit geduwd wordt. Het is makkelijk om door middel van de push, de bal een beetje van de grond te liften en over de stick van de tegenstander te spelen.

Flats

De flats is ook een veelgebruikte manier van overspelen. Je houdt je handen bij elkaar, gaat diep door je knieën en schuift als het ware de stick tegen de bal. De bal kan hard en secuur worden gespeeld en wordt daarom ook vaak voor de langere afstanden gebruikt.

De basis van hockeyen is het leren van de forehand slag, backhand slag, flats en push. Naast deze basisvaardigheden zijn er vele andere slagen om te leren.