Maartje Paumen stopt per direct indrukwekkende hockey-carrière.

18 mei 2018

Maartje Paumen heeft vrijdag 18 mei 2018 bekend gemaakt haar hockey-carrière per direct te beëindigen. Paumen speelde het afgelopen seizoen nog bij Royal Antwerp waar ze afgelopen zondag net naast het Belgische landskampioenschap greep. Komend seizoen wordt ze assistent bij MOP wat in de promotieklasse uit gaat komen.

Mooie nieuwe functie komend seizoen.

Voor komend seizoen gaat Maartje Paumen dus het trainersvak in. Dit lijkt op haar naam geschreven nadat ze jarenlang aanvoerder is geweest van het Nederlandse team, en bij verschillende clubs. Bij MOP wordt Paumen de rechterhand van Ageeth Boomgaardt “Voor mij is het een mooie start om mij te ontwikkelen in het trainersvak”, zegt Paumen tegen hockey.nl

Bij MOP zijn ze erg blij met de komst van Paumen. “De kennis en ervaring van Maartje als speelster kan van grote waarde zijn voor onze vrij jonge ploeg. Ageeth en Maartje kennen elkaar goed en vullen elkaar goed aan”, zegt Remco van Lotringen, commissaris van de club.

Einde van een prachtige en imposante speelster.

Zo komt er op 32-jarige leeftijd een einde aan een imposante loopbaan die 17 jaar duurde.  Waarin ze 11 x landskampioen werd met Den Bosch, twee olympische en twee wereldtitels won. Verder behoorde Paumen tot de grote drie in het Nederlands elftal samen met Naomi van As en Ellen Hoog. In 2016 was de strafcornerspecialist al gestopt als International bij Oranje. Waarin ze 235 wedstrijden speelt en 195 goals maakte. Ze pakte met Oranje 12 prijzen waaronder Olympisch goud in 2008 en 2012. In 2011 en 2012 werd Paumen uitgeroepen tot Wereldspeelster van het jaar. Met 268 goals is ze topscoorder aller tijden van de Nederlandse Hoofdklasse. Wij zijn benieuwd of Maartje Paumen naast haar prachtige en imposante carrière, ook eenzelfde trainersloopbaan kan krijgen. Aan haar mentaliteit en manier van leidinggeven zal het in ieder geval niet liggen.