De New Forest Pony

10 maart 2011

Een zeer populaire kinder- en rijpony is de New Forest Pony. Het land van herkomst is Engeland.

Geschiedenis

Zoals de naam al zegt, komt de New Forest Pony uit het gebied New Forest, een moerassig natuurgebied in het zuidwesten van Engeland. Nog steeds lopen er daar nog halfwilde kuddes rond. Doordat de loslopende pony’s sinds hun geboorte al wennen aan de mens, zijn ze minder schuw dan andere ponyrassen die nog vrij in de natuur rondlopen.
Vroeger was de New Forest vooral populair voor de landbouw en de transport van mensen. Toen de paarden op het land plaatst moesten maken voor machines, zag je de pony’s steeds meer onder het zadel. Sinds 1957 bestaat er in Nederland een stamboek voor dit ras.

Exterieur

Dit ras is sterk gebouwd,  met een korte nek en stevige benen. De schofthoogte is maximaal 148 centimeter. Als je van de zijkant naar de New Forest kijkt, kun je zien dat het lichaam van de pony tot het rechthoekstype behoort. De lijnen langs de bodem, boeg, rug en billen vormen een rechthoek. De schoft, schouder en achterhand zijn zeer goed gevormd.
Pony’s van dit ras komen voor in alle kleuren, met uitzondering van bont.

Karakter en gebruik

De New Forest is super voor kinderen. De pony’s zijn betrouwbaar, leergierig, moedig en intelligent. Ook voor de sport zijn ze geschikt, ze hebben namelijk een goed uithoudingsvermogen en kunnen goed springen. Dressuur, polo, western en mennen zijn ook geen probleem. Kortom: een zeer veelzijdige pony!