Lopende band

18 februari 2018

Net als bij de kassa, maar dan anders

Een lopende band lift is letterlijk een lopende band net als bij de kassa in de supermarkt. Maar dan is deze veel langer en steviger. Je gaat er gewoon met je ski’s opstaan en omdat de band van speciaal materiaal is gemaakt glij je niet weg. Dit materiaal is rubber, er zit ook nog een bepaald patroon in waardoor je nog steviger staat. Naast de band zit ook een touw die mee gaat. Hier kan je je aan vast houden om niet uit balans te raken, dit geeft jezelf een veilig gevoel.

Deze lift word met name op pistes voor beginners gebruikt. Zij hoeven vaak niet zo stijl omhoog te gaan en het is een makkelijke lift. Als je valt op deze lift kan de lift gewoon op stop worden gezet.

De lopende ban dals skilift is in opkomst de laatste jaren. Veel grote gebieden laten een stoeltjeslift vervangen door een lange lopende band omdat hier veel mensen dicht achter elkaar kunnen gaan. Dit scheelt in de wacht rijen.

Het nadeel van een lopende band is wel dat het niet zo snel gaat. Als het snel zou gaan zou je omvallen en dan krijg je een domino effect. Wat natuurlijk niet de bedoeling is.

Ook wordt het vaak in kleinere skihallen gebruikt, omdat mensen daar vaak beginnen, dan is deze lift makkelijker en omdat de afstanden niet zo lang zijn.