Blauwe piste

18 februari 2018

Take it easy op blauw

De blauwe piste is na de groene piste de makkelijkste piste. Als je net begint is deze piste in het begin nog even moeilijk maar dat is ook met groen. Voor de gemiddelde skier is deze piste prima te doen en voor de gevorderde skier is die makkelijk maar leuk om je techniek even op te oefenen. De blauwe piste is één van de meest voorkomende pistes in skigebieden, omdat het voor bijna iedereen leuk is.

Moeilijkheidsgraad

De blauwe piste is niet zo stijl en heeft misschien wel een scherpe bocht en er in zit een keer een stijl stuk in. Hierdoor is de blauwe piste net iets moeilijker dan de groene piste maar nog wel makkelijker dan de rode piste. Prima voor de gemiddelde en beginnende skier dus!

Liften

Voor de blauwe piste verschillen de liften enorm, het ligt aan de lengte van de piste. Als het een hele lange piste is en er liggen nog meer pistes aan wordt waarschijnlijk een stoeltjeslift gebruikt, als de piste niet zo lang is en er ook geen andere pistes naast liggen zal er waarschijnlijk een sleeplift gebruikt worden.

Aangeving

Deze piste wordt aangegeven met een blauw, rond bord. In sommige gebieden wordt er licht blauw gebruikt en in andere donker blauw. Let op dat je zwart en donker blauw niet verward (je moet natuurlijk niet hebben dat je een zwarte piste af gaat als dat niet te bedoeling is). Als je twijfelt ski dan even naar het bordje toe of vraag aan iemand of die gene het misschien wel weet.