Groene piste

18 januari 2018

De groene piste is (na de oefenweide, maar dit is geen openbare piste) de makkelijkste piste. Als volwassene begin je daar, omdat deze piste niet moeilijk is. Deze piste is er niet veel, mensen vergeten de groene piste vaak ook. Er wordt vaak gedacht dat blauw het makkelijkst is maar dat is dus niet zo.

Moeilijkheidsgraad

Deze piste is ook weer erg makkelijk. Het is erg vlak en er zitten geen obstakels in. Helaas betekent dit niet dat het zonder gevaren is. Omdat deze piste zo makkelijk is zijn er veel beginners die eigenlijk nog niet hun ski’s onder controle hebben maar toch willen gaan oefen, dit is heel begrijpelijk en ook goed maar levert soms ook vervelende situaties als aanrijdingen op. Kijk dus (zoals altijd op de ski’s) goed om je heen. En omdat deze piste zo makkelijk is denken veel skiers die al aardig goed kunne skien dat ze wel even naar beneden kunnen scheuren zonder op andere skiers te ltten. Beginners kunnen onverwachte bewegingen maken en hier houden de gevorderde geen rekening mee. Dus let altijd goed op, ook op de groene piste!

Liften

Meestal ligt deze piste een beetje onder aan de berg, bijna in het dorp of aan de grote lift. En omdat een groene piste niet zo lang is wordt er meestal een lopende band of sleeplift gebruikt. Als je in een gebied bent wat heel goed is voor beginners zal je wel meer groene pistes tegen komen. Deze liggen meestal aan blauwe pistes. Je zal niet op een groene piste skien en dan opeens beseffen dat je de zwarte piste naar beneden moet skien. Maar in gebieden met veel groene pistes kan je gewoon een langere groene en blauwe route nemen en dan ga je ook met de stoeltjeslift. Begin je net, kies dan zo’n gebied uit. Dan kan je meerdere piste’s uitproberen.

Aangeving

Groene pistes worden in Europa aangegeven met een rond groen bordje naast de piste. Er staat dan ook een nummer op waardoor je kan zien welke route je volgt. Als het erg mistig is of sneeuwt erg hard staan er felgekleurde stokken waaraan je de piste kan herkennen.