Oefen weide

18 maart 2018

Om het niet te moeilijk starten beginnen jonge beginners met een oefenweide. Vaak zit dit dan naast de skischool. Hier kunnen ze een beetje gewent raken aan de sneeuw, rustig leren te skien.

Bij de skischool hebben ze vaak allerlei leuke spullen staan waarmee je oefeningen kan doen, voor de kinderen is dit leuk. Er staan voor kinderen bogen waar ze onder door kunnen skien in felle kleuren en in de vorm van een beer, er zijn pionnetjes in leuke kleuren waar ze bochtjes om heen leren maken en veel andere leuke dingen.

De leraren bij de oefenweide weten hoe ze met de kinderen om moeten gaan en helpen de kinderen veel. Bij de kleintjes zijn er in de grote gebieden vaak ook Nederlandse leraren aanwezig, dit is niet alleen fijn voor de kinderen maar ook als ouder geeft dit een goed gevoel.

Moeilijkheidsgraad

De moeilijkheidsgraad licht natuurlijk erg laag, hierdooor kunnen de kinderen makkelijk leren skien. De oefenweide is heel erg vlak. Er zitten ook geen hobbels of andere obstakels in.

Liften

Bij deze kleine weides zijn er vaak lopende banden als liften, of een touw waaraan de kleintjes zich aan vast kunnen houden en naar boven worden getrokken. De liften zijn voor de kinderen dus niet moeilijk om te nemen en de afstand is niet te lang. Er staan ook altijd leraren bij om te helpen.

Aangeving

Alle pistes hebben hun eigen kleur en bordje, maar bij de oefen weide is dit niet zo. Dit hoort bij de skischool en daar kan je dan ook alleen maar op met toestemming van de skischool. Er staat meestal gewoon een groot bord van de skischool, hierdoor herken je het maar vaak is het wel duidelijk wat het is en de oefenweide is meestal ook heel erg klein.