Rode piste

18 maart 2018

Een stapje verder op rood

Klaar met blauw? Tijd voor de rode piste! De rode piste is moeilijker dan blauw maar makkelijker dan zwart. Maar één ding is ingewikkeld. In Frankrijk is rood wat in Oostenrijk zwart zou zijn, dit kan verwarrend zijn. Vergis je dus niet in de rode piste als je Oostenrijk gewent bent.

Moeilijkheidsgraad

Rode pistes kunnen varieren in moeilijkheidsgraad. Een rode piste kan heel stijl zijn maar weinig tot geen obstakels hebben of vergeleken met een andere rode piste vrij vlak zijn maar veel heuvels erin hebben. Naast sommig rode pistes zijn buckels aangelegd, hier kan je op oefenen om de buckels onder de knie te krijgen maar is natuurlijk wel moeilijker. Rood kan dus alle kanten op, en in Frankrijk zijn de rode pistes dus extra moeilijk, let daar op. Ga ook niet zomaar een rode piste af, je moet er een gevorderde skier voor zijn.

Liften

Bij een rode piste is vaak een stoeltjeslift. Omdat de rode piste vaak te stijl en lang is voor een sleeplift, en er te veel obstakels in zitten.

Aangeving

De rode piste wordt aangegeven met een rood bordje. Kijk hierbij ook weer naar de nummers voor de juiste route. Koop ook een kaart waarop je dit kan zien. De nummers van de bordjes corresponderen met de nummers op de kaart. Zo heb je een duidelijk beeld van het gebied en kan je een route uitstippelen die je wilt gaan skien.