skiles voor kinderen

17 augustus 2010

Er zijn verschillende kinderskilessen. De klassen verschillen op leeftijd en niveau.

Indeling voor de lessen

Op de eerste dag moeten alle kinderen voorskien. Dan kijken de leraren en leraressen in welke groep ieder kind thuis hoort op basis van hoe het kind naar beneden skiet. Soms kan er wel aangevraagd worden of sommige kinderen bij elkaar in een klas mogen, als de niveaus niet te verschillend zijn.

Als je in een klas zit met een hoog niveau ga je uiteraard ook moeilijkere dingen doen. Zo zijn er bijvoorbeeld bepaalde weggetjes langs de piste met hobbels en ga je daarover. De meer gevorderden klassen gaan ook sneller de berg af en nemen meer rode en soms zwarte pistes.

De lessen

Er zijn skilessen voor een paar dagen of voor een week. Meestal zijn ze lessen een week en is er op de laatste dag een wedstrijd. Er is dan een kleine helling waar wat vlaggen staan, daar moeten de kinderen zo snel mogelijk omheen naar beneden skien. De prijsuitreiking gaat per klas, dus in iedere klas is een eerste, tweede en derde prijs. Je mag zelf bepalen wanneer je begint en wanneer je stopt met de lessen.

De lessen beginnen meestal om half tien, voor de aller jongsten soms om tien uur. De verzamelplek is meestal bovenaan de gondellift of trein.

De meeste klassen zijn rond het middaguur terug en worden dan opgehaald bij de verzamelplek. Er is dan een uur de tijd om iets te eten, daarna moet iedereen weer terug zijn bij de verzamelplek om ook de middag nog te skien. Er zijn ook klassen die tussen de middag ergens eten met de leraar of lerares. Dan kan er verder geskied worden en kunnen de kinderen meer zien van de omgeving. Er zijn ook privélessen voor kinderen. Soms zijn skilessen gecombineerd met een heel programma en kun je daaraan deelnemen.