Ski tochten

18 augustus 2010

Ski tochten

Als je eens wat anders wilt dan alleen in een gebied de pistes af, kun je meedoen aan ski tochten. Je kunt het met een groep doen, maar ook alleen met een gids. Deze tochten zijn er ook voor snowboarders en langlaufers. In de zomer kun je ook trektochten door de bergen doen.

Verschillende ski tochten

Er zijn verschillende ski tochten. Je hebt ze van één dag tot twee weken of nog langer. Een gids begeleidt de tochten. Als de tocht meerdere dagen duurt, moet er natuurlijk ook ergens geslapen worden. Er wordt overnacht in hotels, chalets, berghutten, etc., het hangt wel van de tocht af waar je allemaal overnacht. De tochten zij meestal tussen de drie en zes uur. De tochten beginnen in de ochtend rond tien uur en in de middag eindigt men dan op de eindbestemming. Tijdens de tocht wordt er af en toe een pauze gehouden om even wat te eten of iets anders te doen.

Er zijn ook tochten die je zonder gids kunt doen van ongeveer een uur. Deze tochten zijn natuurlijk wel minder spectaculair, maar wel leuk om af te wisselen met de pistes af skien. Voor gevorderde skiërs zijn er ook ski tochten off-piste. Deze tochten zijn wel op eigen risico. Ze duren langer, ongeveer een halve dag. Je komt wel op mooie plekken maar daardoor is er ook meer risico in de tocht. Het beste kun je toch een gids meenemen, die het gebied goed kent.

Berg- en skigidsen

De professionele berg- en skigidsen weten alle mooie plekjes te vinden van de gebieden waar zij de tochten doen. Doordat ze er veel vanaf weten zijn de tochten met gering gevaar mogelijk. De gidsen kunnen de plekken laten zien waar je anders niet zou komen en dat zorgt voor prachtige ervaringen.