skiles voor volwassenen

18 januari 2018

Voor de volwassenen zijn er skilessen, voor beginners en gevorderden. Meestal worden er door volwassenen wel privélessen gevolgd, maar er zijn ook gezamenlijke lessen. Er kunnen ook groepen worden opgegeven als mensen met zijn allen op vakantie gaan en graag samen lessen volgen, kunnen die zich samen opgeven en zo gezellig met z’n allen in een groep komen.

Verzamelen en tijden

Het begint ‘s ochtends om half tien of tien uur. Om twaalf uur komen alle klassen weer terug op de verzamelplek. De verzamelplek is meestal bovenaan bij de gondellift. Dan hebben is er één of twee uur de tijd om even wat te eten en daarna moet iedereen weer terug zijn bij de verzamelplek. Dan wordt er nog één à twee uur geskied en dan is de skiles voor die dag weer voorbij.

Lunch

Bij privélessen, en bij gezamenlijke lessen als iedereen dat wilt, kan het zijn dat er ergens anders wordt gegeten, dus dat er niet om twaalf uur bij de verzamelplek wordt gegeten maar ergens anders in het gebied. Zo kunnen de klassen verder skiën en meer van het gebied genieten.

Gevorderden

Klassen met gevorderden kunnen verder skiën, omdat ze sneller kunnen. De skileraar of skilerares kent het gebied goed, dus kan de aller mooiste plekken laten zien. Ook weet de skileraar of skilerares leuke weggetjes off-piste of in de tiefsneeuw.

De lessen

Beginners in een privéles skiën meestal drie dagen. Gevorderden hebben meestal de hele week les behalve op zaterdag. Voor groepen zijn er meestal lesweken van vijf of zes dagen, die eindigen op vrijdag.