Bandits

18 augustus 2017

70% on-piste, 30% off-piste voor bandits

Ski-cross is een andere naam voor bandits. Deze ski’s zijn voor on en off-piste, net als off-piste zou je zeggen maar toch zijn er verschillen. Bandits zijn namelijk meer voor on-piste en makkelijker in gebruik dan freeride ski’s.

Vorm

De vorm is vrij recht met lichte taille. Je kan er overal mee skien net als freeride ski’s. Ze kunnen in poeder sneeuw, en harde sneeuw. Ze kunnen alles off-piste aan maar zijn met name geschikt voor on-piste. Dit maakt het verschil met freeride ski’s. Zo zijn freeride ski’s net iets lichter qua gewicht voor in de poeder sneeuw en zo zijn bandits dan iets zwaarder voor on-piste. Dit geld ook voor de taille, freeride ski’s zijn iets breder in de taille dan bandits.

Gebruik

Bandits zijn makkelijker in gebruik dan zijn broertje freeride ski’s. Je hebt minder techniek nodig om ze goed in gebruik te nemen maar ze zijn nog steeds bedoelt voor gevorderde. Je kan er makkelijk mee off-piste skien maar on-piste zijn ook heel goed. Om het in getallen te zetten is het 30% voor off-piste gebruik en 70% voor on-piste. Meer on-piste dus. Echt iets gevorderde skiers die het avontuur op willen zoeken maar ook rustig op hun gemak de rode piste willen pakken. Veel mensen die deze ski’s kopen willen gedeeltelijk met hun familie de piste af en hier gewoon goed bochten kunnen maken en toch nog ook off-piste in de poeder kunnen skien.

Prijzen

Hier varieert de prijs weer tussen de 300 euro tot hoe ver jij wilt. Omdat ze voor gevorderde zijn ligt de prijs wat hoger dan bij andere ski’s. Tweede hands zijn ze er natuurlijk goedkoper maar ze worden niet veel aangeboden. Als je toch opzoek bent naar goede ski’s maar voor een goede prijs kijk dan buiten het ski seizoen een keer naar ski’s. Dan zijn ze vaak afgeprijst en toch nog van goede kwaliteit.