Carvaholics

19 februari 2018

Gek op carven?

Expert op carve gebied gaan zeker voor carvaholics. Deze carve ski’s zijn geweldige ski’s om mee te carven.

Vorm

Het belangrijkste kenmerk van carve ski’s zijn smalle taille, dat hebben deze dan ook. De taille bevinden zich bij de bindingen. Ze zij ook niet erg lang. Dit betekent dus dat je makkelijk bochten kan maken en snel kan gaan. Daar staan carve ski’s voor.

Gebruik

Carvaholics zijn geschikt voor mensen die de carve techniek prima onder de knie hebben. Je kan de techniek leren elke ski maar carvaholics maken het nog gemakkelijker. Je kan natuurlijk ook meteen op carvaholics beginnen maar dit hoeft zeker niet. Met carvaholics kan je op elke piste, groen tot zwart. Je hebt namelijk niet veel snelheid nodig om een bocht te maken. Ze zijn ook vrij stabiel. Een carvaholic is niet speciaal ergens voor nodig het is gewoon wat jij zelf het lieft hebt. Ben je helemaal op je gemak met het carven kan je er voor kiezen maar wil je ook nog graag off-piste skien is het verstandiger om voor freeride ski’s of bandits te gaan. Carvaholics zijn voor gevorderde skiers. Een groot voordeel is dat je op je vakantie niet te veel hoeft te wennen omdat de ski’s zo makkelijk draaien.

Prijzen

De prijzen van carvaholics liggen net zo hoog als die van andere ski’s. Dat betekent ongeveer vanaf 300 euro heb je goede ski’s. Carvaholics zijn gespecialiseerde ski’s dus ze kunnen iets duurder uitvallen. Ze zijn natuurlijk ook voor gevorderde ski’s dus dat maakt ze ook duurder. Denk goed na of je eht wil gaan carven en niet liever verder wil met off-piste skien. Bij carvaholics moet je ook echt carven, daar zijn de ski’s voor bedoelt en het is dus ook moeilijk om er iets anders mee te doen.