Cruiser

16 maart 2018

Groen en blauw houden van cruisers

Prima ski’s voor gemiddelde skiers. Cruisers zijn op hun best op de groene en blauwe piste.

Vorm

Cruisers hebben vrij veel taille en zijn niet al te lange. Ze zijn te vergelijken met trailblazers maar cruisers zijn nog iets meer voor beginners omdat ze uitermate geschikt zijn voor groene en blauwe pistes. Dit is omdat deze ski’s niet te hard gaan. Ze zijn vrij zwaar en niet zo geschikt voor off-piste. Bijna elk merk beschikt wel over dit soort ski’s in zijn collectie. Vaak onder sport en comfort waar deze ski dan ook voor staat.

Gebruik

Deze ski’s zijn dus voor groene en blauwe piste, niet te moeilijk dus. Ook echt een ski om mee te beginnen. Bochten gaan gemakkelijk en carven is ook mogelijk met deze ski’s. Dit is een simpele ski daarom ook goed geschikt voor beginners. In de verhuur zijn deze ski’s ook veel te vinden omdat ze voor iedereen wel geschikt zijn. Ze lijken erg op trailblazers, er is nauwelijks verschil. Daarom is het verstandig als je verder wil, dus bijvoorbeeld naar rood of zwart voor trailblazers te kiezen. Hetzelfde idee, hetzelfde gemak met bochten maken maar je kan er beter mee uit de benen op de zwarte en rode piste. Als je ski’s huurt vragen ze naar je niveau en weten ze precies welke ski’s ze je moeten geven, dan is het geen probleem maar bij de aanschaf van ski’s moet je wel denken wat je in de toekomst wilt. Als je het rustig houdt op de groene en blauwe piste zijn cruisers prima, wil je ook nog naar zwart kan je beter alvast kiezen voor trailblazers.

Prijzen

Deze ski’s hebben een gemiddelde prijs. Het goedkoopst is vanaf 200 euro tot hoe gek je het wilt maken. Denk er wel aan dat ski’s van 200 euro niet de best kwaliteit hebben. Ski’s van 700 euro zijn vaak ook weer niet nodig. Je hebt de prijs zelf in de hand. Laat je goed adviseren door de verkoper. Je kan natuurlijk op prijs zoeken of op wat je nodig hebt en je op basis daarvan laten adviseren.