New school skiën

19 maart 2018

Freestyle op new school ski’s

Voor extreem skien zijn er new school. New school ski’s zijn voor mensen die het leuk vinden om half-pipes te nemen, twins te maken en andere trics te doen.

Vorm

Ten eerste zijn deze ski’s zo’n 50 centimeter korter als normale ski’s. Hierdoor kan je makkelijk draaien en springen. Ze hebben lichte taille, niet te veel, het is tenslotte ook een kleine ski. De voor en achterkant van de ski zijn rond en staan een stukje omhoog. Beide kanten staan een stukje omhoog zodat je ook achteruit kan skien. Het design van de ski’s springt er echt uit. Met graffiti design, felle kleuren en andere printen op de ski’s. Ze zijn helemaal ontworpen naar de stijl van de mensen die deze ski’s willen hebben. Ze zijn vaak jong en hebben een vrije stijl.

Gebruik

New school ski’s zijn voor de discipline freestyle. Binnen deze discipline worden soms ook langere ski’s gebruikt maar dat is omdat er nog vele verschillen zijn binnen freestyle. Voor mogul skien bijvoorbeeld heb je wel langere ski’s nodig omdat je niet alleen stunt moet dan maar ook nog een piste met buckels af moet. De mensen die freestyle skien hebben hun eigen stijl, taal en zijn speciaal voor deze cultuur. Ze spreken natuurlijk geen totaal andere taal maar ze korte dingen af en gebruiken veel moderne woorden of straattaal. Totaal anders als de traditionele manier van skien en de taal en mensen zijn ook heel anders. Freestylers hebben meer de snowboard stijl dan ski stijl.

Met new school ski’s kan je goed skien op half pipes, schansen, en alles dat maar anders is als een normale piste. Er zijn binnen freestyle veel verschillende trucs maar de ski’s zijn goed voor alle trucs. Omdat ze vooruit en achteruit kunnen skien. Je er makkelijk mee kan draaien door de lengte en je ook door de lengte makkelijk kan springen. New school ski’s zijn ski’s voor freestylers!

Prijzen

New school ski’s zijn net zo duur als andere ski’s, ook al zijn ze een stuk korter. De prijzen varieren tussen de 300 euro en je kan door gaan tot zo duur je maar wilt! Als je freestyle skiet wil je waarschijnlijk ook ski’s die hier voor bedoelt zijn. De meeste freestylers doen dit ook niet 1 keer per week. Op sommige locaties kan je new school ski’s huren maar niet zo veel als andere ski’s.