rugbeschermers voor het snowboarden

30 mei 2011

Waarom rugprotectoren

Snowboarders kunnen ter bescherming van de ruggegraat een rugprotector dragen. Deze bescherming geeft met name bij stunten in de halfpipe en off piste snowboarden extra veiligheid.

Voor een optimale bescherming moet de rugprotector goed aansluiten op de natuurlijke vorm van je lichaam. Pas de rugprotector bij aankoop dan ook in de snowboardhouding en voel of het dan nog steeds goed zit.
Koop liever geen rugprotectoren die slechts op 2 punten op je rug rusten. Uit hoe meer segmenten de rugprotector bestaat, en hoe meer rustpunten het heeft, des te beter zal de rugprotector je beschermen tegen rugblessures.

Welke rugbescherming

Alpina maakt de rugbescherming voor snowboarders te dragen onder de kleding maar buiten een nuttige rug protectie ook vaak een cool design. Er kunnen verschillende keuzes gemaakt worden. Je kunt bijvoorbeeld er ook voor kiezen in de rugprotector, chest protectoren te plaatsen indien je een onvriendelijk obstakel tegenkomt en daardoor minder kans op blauwe plekken of erger.

Werking protector

Vooral bij veel off piste boarding er altijd wel een steentje die de pret wil bederven. een rugprotector zorgt er niet voor dat je je rug niet breekt maar dat de impact wordt ‘verspreidt’ en de kans op groot letsel minder is. Dus geen garantie natuurlijk!

Maar goed, wie is nu zo gek om beschermers te dragen. Je moet gewoon niet vallen en botsen, en indien toch de valtechnieken goed beheersen waardoor niets meer mis kan gaan. Nee wees eens eerlijk, de meeste snowboarders hebben ervaring met al dan niet hardere klappen en al dan niet bijkomend letsel. Wil je het risico op langdurig letsel verminderen en dus langer kunnen snowboarden schaf dan ook rugprotector aan en gebruik deze op de juiste manier. Zo veel geld is nu ook weer niet afgezet tegen het verminderde risico op blessures.