Rugblessure

10 februari 2018

Rugblessures

Klachten van de rug komen zeer frequent voor. Men gaat er van uit dat driekwart van de wintersporters wel eens in zijn of haar leven gedurende enige tijd last heeft gehad van pijn in de rug. Meestal betreft dit pijn laag in de rug wat veroorzaak is door een val of botsing. Rugpijn is een zeer beladen klacht, aangezien bekend is dat het grote gevolgen kan hebben. Ook heb je geen zin thuis te komen van je wintersport en thuis te moeten blijven omdat je niet kan werken. Toch zullen slechts bij een heel klein deel van de mensen met acute rugklachten deze klachten uiteindelijk chronisch worden.

Rugbescherming

Snowboarders kunnen ter bescherming van de ruggegraat een rugprotector dragen. Deze bescherming geeft met name bij stunten in de halfpipe en off piste snowboarden extra veiligheid.

Voor een optimale bescherming moet de rugprotector goed aansluiten op de natuurlijke vorm van je lichaam. Pas de rugprotector bij aankoop dan ook in de snowboardhouding en voel of het dan nog steeds goed zit. Koop liever geen rugprotectoren die slechts op 2 punten op je rug rusten. Uit hoe meer segmenten de rugprotector bestaat, en hoe meer rustpunten het heeft, des te beter zal de rugprotector je beschermen tegen rugblessures.